3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας: Πήραμε υπολογιστές μετά από 16 χρόνια
10-05-2019, 19:15

Στην παροχή δέκα σύγχρονων ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Δήμο Γλυφάδας, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά, μάλιστα, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, καθώς η τελευταία ήταν το 2003, αναφέρθηκαν μέσω του blog τους οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Υπενθυμίζεται πως ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, 350 ολοκαίνουργιοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τελευταίας γενιάς, διανεμήθηκαν από τη δημοτική αρχή Γλυφάδας για να εξοπλίσουν τα εργαστήρια Πληροφορικής των σχολείων και γενικά τις ανάγκες των σχολικών μονάδων, με τη βαρύτητα να δίνεται κυρίως στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, όπου η χρήση υπολογιστή λόγω και των αντίστοιχων μαθημάτων είναι πιο επιτακτική.

Πρόκειται, αδιαμφισβήτητα, για μία ενέργεια που βοηθά σημαντικά στη βελτίωση των υποδομών και της παροχής εκπαίδευσης με τον πλέον σύγχρονο τρόπο.

Το άρθρο που δημοσιεύτηκε από τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, οι οποίοι φαίνονται ενθουσιασμένοι και ιδιαίτερα ευτυχείς μπροστά στα νέα μηχανήματα που μπορούν να αξιοποιήσουν, αναφέρει, χαρακτηριστικά: «Με δέκα (10) σύγχρονους, τελευταίας γενιάς, ηλεκτρονικούς υπολογιστές εξόπλισε ο Δήμος Γλυφάδας το εργαστήριο Πληροφορικής του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Τα νέα αποκτήματα πρόκειται να αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες υπολογιστές τους οποίους είχε προμηθεύσει το σχολείο το υπουργείο Παιδείας, το 2003, στο πλαίσιο της εργαστηριακής διδασκαλίας του νεοεισερχόμενου τότε μαθήματος της πληροφορικής. Οι νέοι υπολογιστές θα είναι έτοιμοι προς χρήση από τους μαθητές το νέο σχολικό έτος αφού προαπαιτείται σχετική προετοιμασία.

Ο Δήμος Γλυφάδας προμηθεύτηκε συνολικά 350 ηλεκτρονικούς υπολογιστές με διεθνή διαγωνισμό και τους διέθεσε στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης, ώστε να διευκολυνθεί η ανάγκη της  ψηφιακής μάθησης».