Μαγεύει ο περίπατος γύρω από το Γκολφ Γλυφάδας
09-05-2019, 20:15

Τη θεαματική βελτίωση ενός τοπόσημου για τη Γλυφάδα πέτυχε την τελευταία τριετία ο Δήμος Γλυφάδας. Το Γκολφ της Γλυφάδας αποτελούσε ανέκαθεν ένα σημείο αναφοράς όχι μόνο για τη Γλυφάδα, αλλά για ολόκληρη την Αττική. Όλος ο περιβάλλων χώρος όμως, οι γύρω δρόμοι (Μιαούλη, Τσιτσάνη, κλπ.) ήταν επί χρόνια παρατημένος, με εμφανή τα σημάδια εγκατάλειψης.

Ο Δήμος Γλυφάδας, λοιπόν, προχώρησε σε μία σειρά ενεργειών για τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου περιπάτου και αναψυχής γύρω από το Γκολφ, ικανοποιώντας και τους περιοίκους αλλά και χιλιάδες κατοίκους άλλων περιοχών της Αττικής που έρχονται κάθε εβδομάδα για να απολαύσουν τη βόλτα τους.

Χαρακτηριστικά, η δημοτική αρχή τοποθέτησε αρχικά νέο, σύγχρονο και μεγαλύτερο σε ύψος δικτυωτό γαλβανισμένο σύρμα, με πλαστικοποίηση, σε όλο το μήκος της περίφραξης του Γκολφ, καθώς η παλαιά περίφραξη ήταν παρατημένη είχε καταστεί από καιρό ακατάλληλη, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμα και κίνδυνος για διερχόμενους και αμάξια από μπάλες που έφευγαν εκτός του γηπέδου.

Μετά την αισθητική και λειτουργική αυτή παρέμβαση, ο Δήμος Γλυφάδας άλλαξε όλα τα πεζοδρόμια, τοποθέτησε παντού νέα φωτιστικά LED και φύτεψε κατά μήκος των περιμετρικών οδών κουτσουπιές και άλλα φυτά, δίνοντας άλλη όψη σε όλη τη διαδρομή. Δημιούργησε έτσι ένα ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο ευρωπαϊκών προτύπων περιμετρικά του γηπέδου, με τις κουτσουπιές να δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα σε αυτήν τη μοναδική διαδρομή, την οποία χαίρονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας που καταφτάνουν στη Γλυφάδα για να περπατήσουν, να κάνουν τζόγκινγκ ή ποδήλατο, να βγάλουν τα βρέφη τους για βόλτα ή και τα κατοικίδιά τους, σε ένα τοπίο ξεχωριστής ομορφιάς για όλη την Αττική.