Κερδίζει τις εντυπώσεις το ανακαινισμένο Μελίνα Μερκούρη
08-05-2019, 15:30

Ένα έργο πολιτισμού στην Άνω Γλυφάδα έχει κλέψει τις εντυπώσεις των κατοίκων της Γλυφάδας και όχι μόνο. Αυτό δεν είναι άλλο από το πλήρως ανακαινισμένο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Γλυφάδας «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 123), το οποίο ανακαίνισε ριζικά φέτος ο Δήμος Γλυφάδας, διαμορφώνοντάς το σε πρότυπα πολύ υψηλών προδιαγραφών.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι από τις αρχές Απριλίου μέχρι και τα μέσα του Ιουλίου το «Μελίνα Μερκούρη» είναι «κλεισμένο» για εκδηλώσεις, πρωί και απόγευμα, ενώ τα αιτήματα δε σταματούν, αλλά διαρκώς συνεχίζονται.

Το κινηματοθέατρο επιλέγουν για να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις τους ποικίλοι φορείς, όπως σχολεία όλων των βαθμίδων, πολιτιστικοί σύλλογοι της Γλυφάδας και της ευρύτερης περιοχής, φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, ιδιωτικά ωδεία, θεατρικές ομάδες, η Φιλαρμονική και η Χορωδία του Δήμου Γλυφάδας, το Δημοτικό Ωδείο κ.ά.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο χώρο από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μία ακόμη καινοτομία του Δήμου Γλυφάδας, το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γλυφάδας, η παρουσίαση του οποίου πραγματοποιήθηκε με τη διάλεξη ενός σπουδαίου και διακεκριμένου επιστήμονα, του φυσικού Δημήτρη Νανόπουλου, η οποία προκάλεσε αίσθηση και συγκέντρωσε πολλές εκατοντάδες δημοτών και όχι μόνο.

Υπενθυμίζεται πως το κινηματοθέατρο περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Γλυφάδας το 1986, ως ανάπλαση και μετεξέλιξη ενός παλαιού χειμερινού κινηματογράφου. Για πρώτη φορά από τότε, μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ζωής και συγκεκριμένα ως τα τέλη Φεβρουαρίου, το «Μελίνα Μερκούρη» ανακαινίστηκε εκ βάθρων από τη Δημοτική Αρχή Γλυφάδας, με νέο σχεδιασμό σε όλα τα επίπεδα, σύγχρονες προδιαγραφές και υλικά υψηλής ποιότητας και αισθητικής που καλύπτουν και τις πιο υψηλές απαιτήσεις. Ενδεικτικά, για πρώτη φορά δημιουργήθηκε εξώστης, μεγάλωσε το φουαγιέ, τοποθετήθηκαν αναπαυτικά καθίσματα, ολοκαίνουργια φωτιστικά, νέο και ποιοτικό δάπεδο, καινούργια σκηνή, ειδικός κλιματισμός, εξοπλίστηκε τεχνολογικά ο χώρος με κάθε απαραίτητο «εργαλείο» για την άψογη ηχητική και φωτιστική κάλυψη, έγιναν καινούργιες τουαλέτες και αποκλειστικά για ΑμεΑ, ενώ όλη η εγκατάσταση είναι πλέον προσβάσιμη για ΑμεΑ.