Διαμαρτυρία για την έλλειψη δασκάλου στο 11ο Δημοτικό Γλυφάδας

23-10-2017 14:02:33

Στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, Νατάσα Αργυροπούλου, όπου συνομίλησαν με γονείς μαθητών για το θέμα της απουσίας δασκάλου από τμήμα της ΣΤ’ Τάξης.

Με δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ΣΗΜΕΡΑ, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, μεταξύ άλλων, είπε: «Μία εβδομάδα στη μία από τις τρεις τάξεις της Έκτης Δημοτικού, εδώ, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο, δεν υπάρχει ο δάσκαλος των παιδιών. Προσπαθούν η διευθύντρια και οι συνάδελφοί της να καλύψουν, κατά κάποιο τρόπο, το πρόγραμμα των παιδιών, για να μη βρίσκονται στο σχολείο χωρίς να κάνουν τίποτα και κατά τα άλλα, περιμένουμε να έρθει κάποιος δάσκαλος, επειδή αποσπάστηκε ο προηγούμενος. Ο δάσκαλος αυτός ήρθε, ξεκίνησε, έκανε μαθήματα, έγινε δεκτή η απόσπασή του, έφυγε και τα παιδιά περιμένουν τον επόμενο και εδώ και μία εβδομάδα δεν κάνουν τίποτα, αφού δεν έχει αντικατασταθεί. Και επαναλαμβάνω, ότι γίνεται προσπάθεια εδώ, να καλύπτεται, κατά κάποιο τρόπο, το πρόγραμμα, για να τιμήσω και την προσπάθεια της διευθύντριας, ώστε να μη μένουν τα παιδιά χωρίς να κάνουν τίποτα».

Σε ερώτηση για το πότε θα αντικατασταθεί ο δάσκαλος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «την Παρασκευή έπρεπε να έχει έρθει, έτσι έχουν ενημερωθεί και οι γονείς που είναι εδώ και όλοι οι γονείς των παιδιών που βρίσκονται στο συγκεκριμένο τμήμα και σήμερα είναι Δευτέρα και πάλι δεν είναι εδώ ο δάσκαλος».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν έπρεπε να γνωρίζει το αρμόδιο υπουργείο ότι θα υπάρξει αυτό το πρόβλημα, δήλωσε: «Αυτό ψάχνουμε ήδη και στέλνω και εγώ σήμερα σχετική επιστολή στον υπουργό, κ. Γαβρόγλου και για αυτό το περιστατικό, αλλά και για το γεγονός ότι σε πολλά Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας δεν έχει ξεκινήσει το ολοήμερο πρόγραμμα, γιατί πάλι λείπουν δάσκαλοι».