Το 8ο Γυμνάσιο Γλυφάδας στις 10 καλύτερες εικονικές επιχειρήσεις

15-05-2018 21:21:22

Ο ενθουσιασμός αλλά και η αγωνία κορυφώνονται για τις 10 μαθητικές ομάδες από αντίστοιχα Γυμνάσια και Λύκεια που προκρίθηκαν στον τελικό του εκπαιδευτικού προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση», του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», για τη σχολική χρονιά 2017-2018. Ο Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί και φέτος στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018, με τη Γλυφάδα να έχει την τιμή να εκπροσωπείται από το 8ο Γυμνάσιο της πόλης.

Το «ΣΕΝ/JA Greece» και κυρίως τα παιδιά που θα διαγωνισθούν θα τιμήσουν με την παρουσία τους, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρης Μπαξαβανάκης, οι οποίοι και θα απευθύνουν χαιρετισμό και θα απονείμουν τα τρία πρώτα βραβεία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απονείμει το πολυπόθητο Πρώτο Βραβείο, καθώς η ομάδα που θα το κερδίσει θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe, στις 16-18 Ιουλίου στο Βελιγράδι. Το Δεύτερο Βραβείο θα απονείμει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και το Τρίτο Βραβείο ο κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Ανάμεσα, λοιπόν, στις 10 καλύτερες ομάδες Μαθητικών «Εικονικών Επιχειρήσεων» που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού βρίσκεται και το 8ο Γυμνάσιο Γλυφάδας με το projectτου «Από Κοντά». Πρόκειται για μία Κοινωνική Καινοτόμα Κερδοσκοπική Επιχείρησή που δίνει την ευκαιρία σε άτομα τρίτης ηλικίας να πουλούν στην επιχείρηση χειροποίητες δημιουργίες τους και οι 7 μαθητές της Γ’ τάξης, που τη συνιστούν, να τα μεταπωλούν στο ευρύ κοινό δια ζώσης. Έτσι, η νέα γενιά έρχεται πιο κοντά στους παππούδες και στις γιαγιάδες της και τους/τις κάνει να αισθάνονται παραγωγικοί/ές, εξασφαλίζοντάς τους, παράλληλα, κάποιο εισόδημα. Προϊόντα βιωμένης πείρας αλλά και νεανικής προώθησης εξασφαλίζουν κερδοφορία και ευρεία απήχηση