Τι έγινε στο Posidonia Cup

13-06-2018 14:22:16

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στον Φαληρικό όρμο το 9ο Posidonia Cup, που διοργάνωσε ο ΠΟΙΑΘ στα πλαίσια των αθλητικών εκδηλώσεων της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ.

Στον αγώνα συμμετείχαν 57 ιστιοπλοϊκά σκάφη -αριθμός ρεκόρ- τα οποία αγωνίστηκαν σε τριγωνική διαδρομή, με εκκίνηση από το Μικρολίμανο και σημεία στροφής στην Πειραϊκή και τη Γλυφάδα, καλύπτοντας έτσι μία συνολική διαδρομή 19 ναυτικών μιλίων, σε περίπου 4 ώρες.

Τα πληρώματα των σκαφών που πήραν μέρος στον αγώνα απόλαυσαν εξαιρετικές ιστιοπλοϊκές συνθήκες, αφού οι άνεμοι που επικρατούσαν την Παρασκευή ήταν ευνοϊκοί και συγκεκριμένα με νότιο-νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση από 10 – 15 κόμβους. Ταυτόχρονα το μοναδικό φως του Αττικού ήλιου και η ζεστή ατμόσφαιρα βοήθησαν ώστε να ολοκληρωθεί μία μοναδική ιστιοδρομία, που απόλαυσαν όλοι οι συμμετέχοντες, αλλά σίγουρα περισσότερο τα πληρώματα που ήταν καλεσμένα από το εξωτερικό ώστε να συμμετέχουν στο Posidonia Cup, με τα σκάφη των ναυτιλιακών εταιρειών.

Το Posidonia Cup του 2018 έκλεισε με μία λαμπρή απονομή, όπου περισσότερα από 700 άτομα χειροκρότησαν τους νικητές του αγώνα, απόλαυσαν τη μαγική βραδιά και έδωσαν ραντεβού για το 10ο Posidonia Cup του 2020.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κατηγορία – Performance ( Συμμετοχή 29 Σκάφη )

1. Thomas Miller ( Hellas ) Παναγιώτης Καμπουρίδης

2. Maran Tankers – Anangel Maritime Mark Pearson / Αθ. Ασημακόπουλος

3. Tsakos Group of Company’s Μιχάλης Μπελέγρης

Κατηγορία – Standard ( Συμμετοχή 24 Σκάφη )

1. Furuno – Ondeck Κώστας Μάνθος

2. Lotus Shipping Νίκος Αναγνώστου

3. Margetis maritime consulting Βασίλης Πρίφτης

Κατηγορία – Κλασσικά Σκάφη ( Συμμετοχή 4 Σκάφη )

1. Flamingo Αντώνης Νικολάρας