Παρουσίαση βιβλίων τέχνης στη Γλυφάδα

20-11-2017 10:14:51

Ο πολυχώρος «Αrtville» και ο πολιτιστικός σύλλογος «Αrthina» διοργανώνουν τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, στις 6:00 μ.μ., την παρουσίαση των «livres d’art» (βιβλίων τέχνης), της εικαστικού Μαρίας Ματάλα, στη διεύθυνση Ιάσονος 5, στη Γλυφάδα..

Για το έργο της θα μιλήσουν, ο ζωγράφος Μιχαήλ Αγγελάκης, η χαράκτρια Ρένα Ανούση – Ηλία και ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Δημήτρης Ζάχος.

Η Μαρία Ματάλα είναι εικαστικός, μέλος του ΕΕΤΕ. Δρ. Γαλλικής Φιλολογίας, κάτοχος D.E.A. Δραστηριοποιείται ως ζωγράφος – αγιογράφος – κριτικός τέχνης. Έχει παρακολουθήσει χαρακτική στο εργαστήρι χαρακτικής του Δήμου Νίκαιας όπου διδάσκει η Ρένα Ανούση-Ηλία. Ο Camus ήταν η αφορμή να γνωρίσει το 1989 τον Νίκο Χατζηκυριάκο – Γκίκα, ο οποίος την παρότρυνε θερμά να προχωρήσει στην ζωγραφική. Το 2011 παρακολούθησε μαθήματα του Γιώργου Λαζόγκα και την ώθησε σε νέους ορίζοντες.

Έχει παρουσιάσει εννέα ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε Πινακοθήκες και πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της έχουν δημοσιευτεί σε εξώφυλλα περιοδικών, εφημερίδων και σε εικαστικά ημερολόγια. Της έχει απονεμηθεί το Βραβείο Συλλόγου Ελλήνων Λογοτεχνών και το βραβείο εικαστικών Τεχνών στην ΚΗ Πανελλήνια Έκθεση Παρνασσού.

Η χαράκτρια Ρένα Ανούση – Ηλία, μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά με δηλώσεις της: «Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης με τις διαρκείς ανατροπές στην τέχνη, υπάρχουν καλλιτέχνες που επιλέγουν την χαρακτική προκειμένου να εκφραστούν… Μια τέτοια δημιουργός είναι και η Μαρία Ματάλα. Εμπνεύστηκε από την Ελληνική μυθολογία και έκανε κατάθεση ψυχής σε ένα Livre d’Art, με το προσωπικό χαρακτηριστικό της έργο…».