Αυξάνονται τα ενοίκια στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας

31-08-2017 12:37:56

Ανοδικά κινούνται οι τιμές ενοικίων των καταστημάτων σε εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, καθώς η ζήτηση είναι υψηλή. Η οδός Ερμού οδεύει σε σε πρότερη δόξα, όταν βρισκόταν στην πρώτη δεκάδα των ακριβότερων εμπορικών δρόμων παγκοσμίως.

Το μέσο ενοίκιο ενός καταστήματος στην Ερμού αγγίζει τα 220 ευρώ/τμ, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 12,8% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, όπως προκύπτει από ανάλυση της εταιρείας παροχής ακινήτων Proprius, η οποία εκπροσωπεί στην ελληνική αγορά την Cushman & Wakefield, την οποία επικαλείται η «Καθημερινή».

Σε άλλες δημοφιλείς «πιάτσες» όπως η Γλυφάδα (Μεταξά) και η Κηφισιά (Κολοκοτρώνη) όπου το μέσο ενοίκιο διαμορφώνεται πλέον σε 120 ευρώ/τμ και 115 ευρώ/τμ, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 4,3% και 4,5%. Στο Κολωνάκι (Τσακάλωφ) τα ενοίκια έχουν σταθεροποιηθεί, ενώ σημαντική άνοδο κατά 7,1% σημειώνουν και οι τιμές στα καταστήματα του Πειραιά (Σωτήρος). Στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή) η τιμή διαμορφώνεται σε 135 ευρώ/τμ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις φορέων της αγοράς ακινήτων η εικόνα αναμένεται να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου, ως αποτέλεσμα της επίδρασης της δεύτερης αξιολόγησης.

newsbeast.gr