Τι είπε η Βάνα Μπάρμπα για την υποκριτική και την ενασχόλησή της με το Δήμο Γλυφάδας

13-04-2018 15:17:31

Η Βάνα Μπάρμπα, έδωσε συνέντευξη στο «You Weekly» όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, για την καριέρα της ως ηθοποιός, αλλά και για την ενασχόλησή της με τα κοινά του Δήμου Γλυφάδας, ως τομεάρχης για θέματα Πολιτισμού.

Η Βάνα Μπάρμπα έχει αφήσει πίσω της την υποκριτική και έχει δώσει βαρύτητα στα πολιτικά δρώμενα. Συγκεκριμένα, η ηθοποιός ασχολείται με τα πολιτιστικά στον Δήμο Γλυφάδας ως τομεάρχης Πολιτισμού και αναφέρθηκε στο πώς αποτίναξε από πάνω της την showbiz. «Δε θέλει κόπο, απλά πρέπει να το πάρεις απόφαση. Η ανάγκη με έκανε να αφήσω τη showbiz, αν και την αγαπώ και είμαι δικό της παιδί. Πήρα διαζύγιο από αυτήν και τώρα είμαι καψούρα με τις νέες μου επαγγελματικές δραστηριότητες», ανέφερε.

Η Βάνα Μπάρμπα σχολίασε σχετικά «Ναι χόρτασα αυτόν τον τίτλο. Κάποια στιγμή είχε έρθει ο μεγάλος Μιχάλης Κακογιάννης να μου προτείνει την «Ελένη» στο Ηρώδειο και του είπα «τολμάτε να μου το προτείνετε αυτό;». Ναι, ρε μάγκες, ένας μεγάλος σκηνοθέτης διάλεξε εμένα, ήξερα όμως ότι εάν το έκανα θα με λιθοβολούσαν. Που να τολμήσω; Θα γινόταν ο κακός χαμός…», είπε στο «You Weekly» και στην Τζώρτζια Συρίχα.

Μετά από τόσα χρόνια στην υποκριτική δε σκέφτηκε στιγμή να επιστρέψει στη μικρή οθόνη ή στο θεατρικό σανίδι; «Μου έκαναν τελευταία μία πρόταση να παίξω τη Μήδεια- όχι σε αρχαίο θέατρο, γιατί θα ένιωθα περίεργα- σε μοντέρνα διασκευή. Είναι ένας ρόλος ζωής, μπορεί να τον δοκιμάσω… Ήταν όμορφα όλα αυτά που γεύτηκα στην υποκριτική, αλλά πλέον ανήκουν στο –παρελθόν. Η εποχή ήταν εξαιρετική τότε για να δημιουργήσεις, θεωρώ όμως ότι πέρασε ανεπιστρεπτί, με ένδοξο για μένα φινάλε. Έκλεισα μια πόρτα και ανοίγω μια άλλη πόρτα, της ανάγκης και της φτώχειας… », δήλωσε.

Η Βάνα Μπάρμπα αναφέρθηκε εκτεταμένα στο θέμα της ομορφιάς και στο πόσο επηρεάζει τη ζωή ενός ανθρώπου αλλά και πώς την επηρέασε στο πέρασμα των ετών. «Ένιωσα εγκλωβισμένη. Ήμουν η όμορφη μεν πλην όμως ατάλαντη… Έπρεπε να έχω τη στόφα της Κονιόρδου, την εξωτερική εμφάνιση της Καριοφυλλιάς ή της Πέμυς Ζούνη για να είμαι αποδεκτή…Οι γυναίκες με την ομορφιά των νιάτων μου δεν είμαστε αποδεκτές, 100 Όσκαρ να πάρουμε, πάντα θα κουβαλάμε τον τίτλο της όμορφης μεν, ατάλαντης δε. Δυστυχώς αυτή η πατρίδα σε βάζει σε στεγανά, εγώ όμως έσπασα το δικό μου στεγανό», κατέληξε.