«Γιουβετσάκια» στην Άνω Γλυφάδα για καλό σπιτικό φαγητό

13-04-2018 14:16:13

Στα «Γιουβετσάκια», στην Άνω Γλυφάδα, μπορεί κάποιος να βρει καλό σπιτικό φαγητό και να γευτεί εξαιρετικές συνταγές.

Ο Χάρης Τζίτζης είναι ένας τροφοσυλλέκτης κορυφαίας πρώτης ύλης, που δε φείδεται κόπου, χρόνου και χρήματος προκειμένου να γυρίσει όλη την Αθήνα για να φέρει στην κουζίνα του βιο-εστιατορίου του υλικά που επαναπροσδιορίζουν την έννοια του νόστιμου.

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν για κάθε υλικό που περνάει την πόρτα στην Άνω Γλυφάδα, κρεάτων και ψαριών συμπεριλαμβανομένων. Έτσι, αν η συνύπαρξη των δύο σε έναν κατάλογο κάποιας ταβέρνας είναι λόγος άμεσης και άτακτης φυγής, εδώ αποτελεί εξασφάλιση ικανοποίησης κάθε mare ή monti (αλλά όχι mare e monti μιας και ο Χάρης είναι παραδοσιακός!) παρέας. Φυσικά ένας τέτοιος αγώνας εκτός κουζίνας απαιτεί και ανάλογο εντός, και για αυτό φροντίζει η Εύα Πασανικολάκη, που αν και δε φορά ψηλό καπέλο ούτε έχει το όνομά της κεντημένο στο πέτο, δικαιούται τον τίτλο του σεφ και με το παραπάνω.

Βέβαια όλο αυτό δεν έρχεται χωρίς κόστος και τα 30€ που θα πληρώσει κάποιος ίσως φανούν υπερβολικά, δεδομένου ότι τα «Γιουβετσάκια» έχουν στήσιμο και περιβάλλον ταβέρνας. Συνεπώς, όσοι έχουν συνηθίσει σε πλαστικά τυριά και προπλυμένη, συσκευασμένη ρόκα από το σούπερ μάρκετ, με βεβαιότητα θα απογοητευτούν. Όσοι, όμως, αναζητούν την αληθινή, ανεπιτήδευτη γεύση, θα την βρουν εκεί χωρίς εκπτώσεις και εποχικότητες.

Τα «Γιουβετσάκια» βρίσκονται στη διεύθυνση: Ιθώμης 20 και Μωρέως 45, στην Άνω Γλυφάδα, τηλ. και είναι ανοικτά και το μεσημέρι, ενώ παραμένουν κλειστά τις Δευτέρες. Το τηλέφωνο επικοινωνίας του καταστήματος είναι το 2109648081.