Σοκ έχει προκαλέσει η αυτοκτονία 15χρονου στην Αργυρούπολη

09-07-2018 15:49:54

Θλίψη, οργή και πολλά ερωτήματα κυριαρχούν για την αυτοκτονία 15χρονου μαθητή τα ξημερώματα της Κυριακής (08/07) στο σπίτι του στην Αργυρούπολη.

Ο μαθητής βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο δωμάτιό του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί προέβη στο απονενοημένο διάβημα, καθώς δεν άντεχε άλλο το «bullying» που δεχόταν από συμμαθητές του.

Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για να ρίξουν «φως» σε αυτήν την τραγική υπόθεση, ωστόσο, για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, θα πρέπει πρώτα να καταθέσουν οι γονείς του.

Στο σημείωμα που άφησε αναφέρεται σε έξι συγκεκριμένα πρόσωπα και σε κάποια περιστατικά, τα οποία τον έφτασαν στο απροχώρητο, ενώ, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μαμά, μπαμπά, αδερφέ μου, σας αγαπάω. Καταστρέψτε τους όπως με κατέστρεψαν».

Ο τραγικός πατέρας, ο οποίος στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με τα κοινά του Δήμου Αργυρούπολης, φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς ότι δεν είχε καταλάβει ότι ο γιος του ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ότι είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού ή ότι του συνέβαινε κάτι άσχημο.

Η επίσημη κατάθεση των γονιών, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, αναμένεται να γίνει σε λίγες ημέρες, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν άτομα που γνώριζαν το παιδί από το σχολείο.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής θα αναζητήσουν μηνύματα στο κινητό και στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του 15χρονου, προκειμένου να φέρουν στο φως περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.

Πάντως, στη γειτονιά και στο σχολείο του 15χρονου, ο οποίος μόλις είχε αποφοιτήσει από τη Γ’ τάξη Γυμνασίου, κανείς δε θέλει να μιλήσει και αυτό γιατί κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει πως ο σχολικός εκφοβισμός μπορεί να έχει αυτά τα αποτελέσματα σε ένα παιδί που έχει όλη τη ζωή μπροστά του.