Παρέμβαση εισαγγελέα για την αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη

09-07-2018 16:45:08

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Ηλίας Ζαγοραίος, για το τραγικό συμβάν του απαγχονισμού του 15χρονου μαθητή, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του χτες τα ξημερώματα, στην Αργυρούπολη.

Οι λόγοι που οδήγησαν τον 15χρονο στην αυτοκτονία φαίνεται ότι συνδέονται με το «bullying» που δεχόταν στο σχολείο από συμμαθητές του, τους οποίους φέρεται ότι κατονομάζει σε σημείωμα που άφησε, αναφέροντας, χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας σε εισαγγελέα ανηλίκων, η οποία αναμένεται να αρχίσει άμεσα την εξέταση μαρτύρων.

Υπενθυμίζεται ότι τον 15χρονο βρήκαν απαγχονισμένο στο μπαλκόνι οι γονείς του.

Ο μαθητής φαίνεται ότι είχε αφήσει σημειώματα, στα οποία περιέγραφε την κόλαση την οποία ζούσε λόγω του «bullying» που δεχόταν, και μάλιστα, σε ένα τελευταίο κατονόμαζε έξι συμμαθητές του.

Ωστόσο, την κόλαση που ζούσε ο 15χρονος μαθητής φαίνεται να μην τη γνώριζαν οι γονείς του.

Τα πρώτα λόγια του πατέρα στις Αρχές δείχνουν άγνοια, καθώς, όπως φέρεται να ανέφερε ο ίδιος, δεν υπήρχε καμία ένδειξη στο σπίτι που να φανερώνει τα όσα ο 14χρονος περιέγραφε στα σημειώματά του. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι, σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η οικογένεια του 14χρονου είναι δεν είναι σε θέση να δώσει ακόμη επίσημη κατάθεση λόγω του σοκ που έχει υποστεί.

Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και αναμένεται να εξεταστούν οι λογαριασμοί του αυτόχειρα στα «social media», ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν από εκεί στοιχεία για τα όσα κατήγγειλε ο 15χρονος.