Οι επόμενες κινήσεις της «Lamda Development» για το Ελληνικό

06-12-2017 12:38:57

Νέα παρέμβαση, μέσω της ιστοσελίδας της, ετοιμάζει η «Lamda Development», του ομίλου Λάτση, αναφορικά με το θέμα της επένδυσης στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, της μεγαλύτερης, δηλαδή, επένδυσης που προγραμματίζεται να γίνει επί ελληνικού εδάφους, στο προσεχές μέλλον.

Το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει έχει να έχει να κάνει με τη φόρμουλα που αναζητείται για να ξεπερασθεί το ζήτημα με το ύψος των ουρανοξυστών, που προβλέπεται να χτιστούν εκεί. Ως γνωστόν, η αρχαιολογική υπηρεσία θέτει το εξής βέτο: Τα κτίρια δεν πρέπει να πρέπει να εμποδίζουν τη θέα από την Ακρόπολη προς το Σαρωνικό, να μην ξεπερνούν, δηλαδή, το ύψος της Ακρόπολης. Ωστόσο, με βάση τις προδιαγραφές που έχει υλοποιηθεί ο διαγωνισμός για το Ελληνικό, τέτοια πρόβλεψη – απαγόρευση δεν υπάρχει. Συνεπώς, οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι ενημερώνονται εκ των υστέρων για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, που ανατρέπει το σχεδιασμό του πλάνου.

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία μπαίνει, τις δυο επόμενες εβδομάδες, η σύνταξη του απαραίτητου Προεδρικού Διατάγματος, προκειμένου η επένδυση να ξεκινήσει να υλοποιείται. Μετά, θα πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προς έγκριση, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει και το τελευταίο «σκαλοπάτι» για ένα «project», το οποίο έχει μπλέξει για τα καλά στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας. Μια προσπάθεια για να ξεμπλοκάρει θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς από την πλευρά της κυβέρνησης επιχειρείται προσέγγιση με το βασικό μέτοχο του Ομίλου Λάτση. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το ενδεχόμενο να προγραμματιστεί και κάποια συνάντηση κορυφής σύντομα.