Το 8ο Γυμνάσιο Γλυφάδας στα βραβεία Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης

13-06-2018 12:50:49

Στην κατάμεστη αίθουσα «Ιφιγένεια» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και σε κλίμα μεγάλου ενθουσιασμού, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος βράβευσε την «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2018» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Οι μεγάλοι νικητές, οι μαθητές της Β΄Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στην Καλαμάτα, «διευθυντικά στελέχη» της μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης «Ηelm.e.t.», είναι πανευτυχείς και ετοιμάζονται ήδη πυρετωδώς – παρά τις σχολικές εξετάσεις- για να εκπροσωπήσουν δυναμικά την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Μαθητικό Διαγωνισμό «Company of The Year» του Junior Achievement Europe που θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Ιουλίου 2018 στο Βελιγράδι. Τα παιδιά θα διαγωνισθούν μαζί με άλλες 35 μαθητικές ομάδες από όλη την Ευρώπη.

Στη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν Βραβεία Εθελοντισμού στην MetLife -μέγα χορηγό του ΣΕΝ/JA Greece- και στην Εθνική Τράπεζα, επίσης χορηγό του οργανισμού. Η MetLife προσφέρει τους περισσότερους εθελοντές-επιχειρηματικούς συμβούλους στις μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» και ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα. Οι 10 διαγωνιζόμενες μαθητικές ομάδες κατέπληξαν την κριτική επιτροπή με τις εντυπωσιακές τους παρουσιάσεις και παρέλαβαν όλες Επαίνους Συμμετοχής στον Πανελλαδικό Τελικό 2018 από την Υπεύθυνη του Προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/JA Greece, Ελίζα Παυλίδη. O μαθητής Γιάννης Ντόγιας, Οικονομικός Διευθυντής της «επιχείρησης» ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ, από το 8ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, συγκίνησε εξηγώντας τους λόγους που η συμμετοχή του στην «Εικονική Επιχείρηση» ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής του. Συνολικά τη φετινή σχολική χρονιά συμμετείχαν ομάδες από 130 Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα.