Οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας Αττικής στη Γλυφάδα

07-03-2018 13:17:03

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών διοργανώνουν τους Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας 2017-2018.

Στο πλαίσιο αυτών των Αγώνων, οι Προκριματικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας Αττικής 2018 θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 11 Μαρτίου και ώρα 8 π.μ., στις εγκαταστάσεις του 6ου Γυμνασίου Γλυφάδας, του 1ου ΕΠΑ.Λ Γλυφάδας και του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Γλυφάδας (όμορα κτίρια στη διεύθυνση Επαμεινώνδα 27), με την οργανωτική αρωγή του 2ου Γενικού Λυκείου Γλυφάδας και με την υποστήριξη του Δήμου Γλυφάδας.

Οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας είναι ένας θεσμός ιδιαίτερα σημαντικός για τους μαθητές, καθώς συμβάλλουν στην καλλιέργεια των διανοητικών τους ικανοτήτων, ενώ εμπλουτίζουν και εξασκούν τις γνώσεις τους στο δημόσιο προφορικό λόγο. Οι μαθητές μαθαίνουν να σκέφτονται λογικά, να παρουσιάζουν τις απόψεις τους με πειστικά επιχειρήματα και να εξοικειώνονται με το πνεύμα της υγιούς διασχολικής άμιλλας.

Πρόκειται, λοιπόν, για μία σημαντική μαθητική εκδήλωση, που αφορά αποκλειστικά στους συμμετέχοντες μαθητές, οι οποίοι θα πρέπει να συνοδεύονται από τους υπεύθυνους καθηγητές τους, που θα στελεχώνουν, παράλληλα και τις κριτικές επιτροπές των αγώνων.

Στους αγώνες θα συμμετέχουν 62 σχολεία – Δημόσια και Ιδιωτικά – με ομάδες των πέντε μαθητών και δύο συνοδών καθηγητών το καθένα (συνολικά 427 συμμετέχοντες). Επίσης, αναμένεται ικανός αριθμός κηδεμόνων και παρατηρητών, ενώ σημειώνεται πως ο υπεύθυνος της συγκεκριμένης διοργάνωσης θα είναι ο κύριος Καββαδάς Ιωάννης, Διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Γλυφάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση πρόκρισης σχολικής μονάδας στους ημιτελικούς, οι μαθητές θα συνοδεύονται αποκλειστικά από τους εκπαιδευτικούς που μετείχαν και στην προκριματική φάση, ενώ οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να διευκολύνουν τις ομάδες μαθητών και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους στην προετοιμασία των αγώνων και στη μετακίνησή τους (υπεύθυνες δηλώσεις γονέων, πρακτικό συλλόγου, έγκριση μετακίνησης).