Η «Γιορτή της Άνοιξης» από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στη Γλυφάδα

16-04-2018 13:54:48

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει φέτος, για πρώτη φορά, τη «Γιορτή της Άνοιξης» στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας (έναντι του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης), που παραχωρήθηκε από το Δήμο Γλυφάδας με τη φροντίδα του Τοπικού Τμήματος του Σ.Ε.Ο. στη Γλυφάδα, το Σάββατοκύριακο, 21 και 22 Απριλίου (Σάββατο 10 π.μ. – 6 μ.μ. και Κυριακή 10 π.μ. – 5 μ.μ.).

Σημειώνεται πως στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τα Τοπικά Τμήματα του Σ.Ε.Ο. της περιοχής με τις ομάδες τους.

Στους πάγκους που θα έχουν στηθεί στο χώρο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βρουν στεφάνια ανοιξιάτικα, λουλούδια, βιβλία, κοσμήματα, χειροτεχνήματα, παιχνίδια, σπιτικές λιχουδιές, ούζο με μεζέ και ρούχα σε εξαιρετική κατάσταση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού αναφέρεται χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «Η παρουσία σας θα βοηθήσει σημαντικά το έργο της Οργάνωσής μας που στηρίζεται στον εθελοντισμό και που πάνω από 85 χρόνια συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων με σύγχρονα παιδαγωγικά προγράμματα, βασισμένα σε αξίες και σε βιωματικές εμπειρίες».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού - Ταχυδρομική διεύθυνση: Ξενοφώντος 10, Αθήνα, Τ.Κ.: 10557, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2103235794 και 2103236548, FAX: 2103235526, E-mail: seo@seo.gr, ιστοσελίδα: http://www.seo.gr.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ιδρύθηκε το 1932, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, υπαγόμενο στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και Μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών (WAGGGS). Σύμφωνα με το Καταστατικό του, αποτελεί Σωματείο μη κερδοσκοπικό με παιδαγωγικό, κοινωφελή και πολιτιστικό χαρακτήρα. Έχει ως στόχο την εξωσχολική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων. Με σύγχρονα παιδαγωγικά και δημιουργικά προγράμματα που βασίζονται στους άξονες: Προσωπική Ανάπτυξη, Κοινωνική Συμμετοχή και Ζωή στη Φύση, μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και ικανότητες και να εξελιχθούν σε δημιουργικά μέλη της κοινωνίας.