Το στολίδι στην Παλμύρας όπου τα έργα ανάπλασης συνεχίζονται

23-04-2018 21:24:37

Η δημιουργία της ολοκαίνουργιας παιδικής χαράς επί της οδού Παλμύρας και η συνολική ανάπλαση του χώρου περιμετρικά από το Δήμο Γλυφάδας αδιαμφισβήτητα δίνει ζωντάνια στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Σοφίας Βέμπο, Παλμύρας και Βασίλη Τσιτσάνη και γενικά στην Άνω Γλυφάδα.

Πρόκειται, άλλωστε, για έναν από τους μεγαλύτερους παιδότοπους που έχει δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή Γλυφάδας, σε ένα μέχρι πρόσφατα μη λειτουργικό χώρο, έναν παιδότοπο υπερσύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών, όπου τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Εκτός, όμως, της παιδικής χαράς τα συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας εργάζονται πυρετωδώς για την ανάπλαση όλου του οικοδομικού τετραγώνου, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μικρών μεγάλων που θέλουν να αθληθούν και να διασκεδάσουν.

Συγκεκριμένα, δίπλα στην παιδική χαρά δημιουργείται ένα μικρό, παιδικό γήπεδο ποδοσφαίρου, ενώ, παράλληλα, στον επιπρόσθετο χώρο ετοιμάζεται ένα δεύτερο γήπεδο μπάσκετ, που θα συμπληρώσει το γυμναστήριο με τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής, που ήδη έχουν τοποθετηθεί.

Πέραν όλων αυτών σημειώνεται πως γίνονται εκτεταμένες εργασίες ανάπλασης στα πεζοδρόμια και σε όλον τον περιβάλλοντα χώρο, όπως επίσης και τοποθετήσεις πολλών νέων δέντρων, που θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό, φυσικό περιβάλλον σε ένα πρότυπο χώρο άθλησης και αναψυχής, το οποίο ήδη αγκαλιάζουν οι δημότες της Γλυφάδας και ειδικά οι κάτοικοι της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το έργο ανάπλασης και πνοής για την πόλη της Γλυφάδας αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος, μάλιστα, με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται και στα επόμενα έργα που ετοιμάζεται να παραδώσει στους δημότες της Γλυφάδας η Δημοτική Αρχή. Μεταξύ άλλων, το μήνυμα του κ. Παπανικολάου, αναφέρει: «Παρά το γεγονός ότι η Παλμύρας είναι πλέον από τις μεγαλύτερες παιδικές χαρές που έχουμε στην πόλη μας, η χρήση της τις πρώτες ημέρες λειτουργίας έδειξε ότι δεν επαρκεί ο χώρος. Για αυτό προχωράμε σε πρόσθετο κύκλο εργασιών, ώστε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες που έχουν παιδιά και αθλούμενοι.
Εκεί οι μικροί μας φίλοι θα βρουν και μια μεγάλη έκπληξη - ένα παιδικό γήπεδο ποδοσφαίρου για πρώτη φορά!

Όποιος περάσει από την Παλμύρας θα δει ότι τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς, ώστε πολύ σύντομα να δημιουργηθεί ένας πρότυπος χώρος αναψυχής για μικρούς και μεγάλους κι ένα υπαίθριο αθλητικό κέντρο, με ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον με πολλά νέα δέντρα.

Ειδικότερα, στον επιπρόσθετο χώρο, ετοιμάζουμε δεύτερο γήπεδο μπάσκετ, νέο υπαίθριο γυμναστήριο & ένα μικρό παιδικό γήπεδο ποδοσφαίρου, ενώ φυσικά κάνουμε εκτεταμένες εργασίες ανάπλασης στα πεζοδρόμια και σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο.

Δε σταματάμε, βέβαια, εκεί: Προσεχώς, θα έχετε αναλυτική ενημέρωση για τις εργασίες στην παραλία όπου θα δημιουργήσουμε και μια νέα μοναδική παιδική χαρά, με κεντρικό παιχνίδι ένα καράβι, και στο χώρο δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Παύλου».