Το Καταράλα και επίσημα στα χέρια του Δήμου Γλυφάδας

19-05-2018 14:34:58

Ο Δήμος Γλυφάδας κατάφερε ένα σπουδαίο επίτευγμα, ένα όνειρο δεκαετιών, για το οποίο προσπαθούσε εδώ και πολύ καιρό. Η περιοχή που είναι ευρέως γνωστή στους Γλυφαδιώτες ως Καταράλα και η οποία μέχρι τώρα ανήκε στην Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), αποδόθηκε και επίσημα, πλέον, στο Δήμο Γλυφάδας.

Πρόκειται για τη μικρή χερσόνησο δίπλα στην Τρίτη παραλία της Γλυφάδας, ένα μοναδικής ομορφιάς σημείο, λίγα μέτρα από τη θάλασσα.

Στο σημείο αυτό εδώ και δεκαετίες δέσποζαν γνωστά σημεία συνάντησης όχι μόνο των κατοίκων της Γλυφάδας, αλλά και γενικά των Αθηναίων, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που κατέβαιναν στην παραλιακή να διασκεδάσουν δίπλα στη θάλασσα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε το «Αμάλθεια The Place», που αποτέλεσε έναν πολύ όμορφο χώρο δεξιώσεων γάμων, βαφτίσεων κ.τ.λ., καθώς συνδύαζε την πλούσια βλάστηση και τη θέα στο Σαρωνικό, όπως και παλιότερα, φυσικά, το κέντρο διασκέδασης «Cataralla», του οποίου το όνομα έμεινε στην περιοχή ή αργότερα το «Mansion Club», το «Dream City», το «W Poolside Dreams» και τελευταία το «Άσπρο Πιάτο», χώροι όπου οι νέοι και όχι μόνο διασκέδαζαν και δειπνούσαν διαχρονικά.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, λοιπόν, η περιοχή αυτή συνδυάζει την απαράμιλλη ομορφιά του φυσικού τοπίου, αλλά και τη μεγάλη ιστορία στη διασκέδαση για τα νότια προάστια. Και όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μπαίνουν άμεσα οι βάσεις ενός σχεδίου μετατροπής του Καταράλα σε ανοικτό και προσβάσιμο χώρο αναψυχής για όλους, στο πλαίσιο της γενικότερης πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής Γλυφάδας για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παπανικολάου έχουν ως εξής: «Ένα όνειρο δεκαετιών επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Το παλιό Καταράλα, αυτή η υπέροχη μικρή χερσόνησος δίπλα στην τρίτη παραλία Γλυφάδας, αποδόθηκε στο Δήμο μας!

Μετά από επίπονη διαπραγμάτευση, μεγάλο αγώνα και τεράστια προσπάθεια, μια εποχή ανομίας και χάους κλείνει και αρχίζει μια καινούργια εποχή, όπου όλος ο κόσμος θα χαίρεται και θα απολαμβάνει αυτό το σημείο μοναδικού φυσικού κάλλους - ένα από τα πιο ωραία μέρη σε όλη την Ελλάδα.

Άμεσα βάζουμε μπροστά το σχέδιο για να μετατραπεί σε ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους χώρο αναψυχής, με παιδότοπο, αθλοπαιδιές και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους! Μια προσπάθεια που εντάσσεται στη συνολική πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει και υλοποιούμε για την ανάπλαση του παραλιακού μας μετώπου.

Σύντομα θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες».