Τι συζήτησε ο Γιώργος Παπανικολάου με μαθητές της Γλυφάδας

09-03-2018 13:09:44

Την Τετάρτη o Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Γλυφάδας, Αναστασία Αργυροπούλου, επισκέφτηκαν τους μαθητές της Περιβαλλοντικής και της Ρητορικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην ανακαινισμένη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου και έγινε με πρωτοβουλία των μαθητών, όπου στο πλαίσιο του προγράμματος που διεξάγεται στο σχολείο, σχετικά με την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών στον αστικό χώρο, πραγματοποιούν έρευνα που αφορά στις παιδικές χαρές του Δήμου Γλυφάδας.

Ο κ. Παπανικολάου συνομίλησε με τους μαθητές, απάντησε στις ερωτήσεις τους και περιέγραψε με ενθουσιασμό τα έργα που έχουν γίνει στο Δήμο. Τόνισε ότι «ειδικά στις μέρες μας που οι δυσκολίες είναι πολλές, πρέπει να επενδύεις και να παλεύεις για τα νέα παιδιά. Γι’ αυτό και στο Δήμο δόθηκε προτεραιότητα σε έργα υποδομής, όπως ασφαλείς παιδικές χαρές, παιδικοί σταθμοί, γήπεδα, σχολεία κ.λπ. Σε κάθε έργο που γίνεται οι αρμόδιοι δουλεύουν με αγάπη και προσπαθούν με φαντασία και με γνώση να φτιάξουν χώρους ελκυστικούς για τα παιδιά. Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι σχεδιάζονται χώροι και για πιο μεγάλα παιδιά, παράλληλα με τα άλλα έργα που γίνονται, όπως τα πεζοδρόμια, οι ποδηλατόδρομοι, το νέο κοιμητήριο της πόλης κ.λπ.».

Επίσης, εξήγησε στους μαθητές ότι «καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για τη συντήρηση όλων των έργων», ενώ σημείωσε την «ανάγκη για ύπαρξη της συλλογικότητας και της κοινωνικής συνείδησης σε κάθε πολίτη και δημότη ξεχωριστά». Τέλος, συμβούλεψε τους μαθητές της ρητορικής να είναι «αληθινοί και αυθεντικοί, να μιλούν απλά και να είναι έτοιμοι να δεχτούν και τη γνώμη του άλλου».

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν με την απλότητα του Δημάρχου, ενθουσιάστηκαν με το διάλογο που είχαν μαζί του και συνειδητοποίησαν την ατομική ευθύνη που πρέπει να έχει ο καθένας ως ενεργός πολίτης.