Τι αποκάλυψε ο Παπανικολάου σχετικά με το Ελληνικό

02-10-2017 12:31:48

Σε μια αποκάλυψη σχετικά με το «δάσος» του Ελληνικού προχώρησε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σαββατοκύριακο με Δράση».

«Πρέπει αυτό που λέμε, δηλαδή τις επενδύσεις, να τις θέλουμε κιόλας. Και πρέπει μια επένδυση όταν ξεκινάει, να υλοποιείται συνολικά από την ελληνική Δημόσια Διοίκηση», είπε αρχικά ο κ. Παπανικολάου και συμπλήρωσε: «Το αναφέρω αυτό για να καταλήξω στο Ελληνικό. Πέντε χρόνια, αν δεν κάνω λάθος, είναι από το διαγωνισμό και την υπογραφή της σύμβασης και πέντε χρόνια, περιμένουμε κάθε φορά και ένα καινούριο επεισόδιο».

Στη συνέχεια αποκάλυψε τη συνομιλία του με Υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα ξεχάσω, το καλοκαίρι ήμασταν στο Γκολφ της Γλυφάδας, είχαμε μια εκδήλωση βράβευσης της πόλης μας για τη γαλάζια σημαία που πρώτη φορά πήραμε –και τι ειρωνεία, λίγο καιρό αφού πήρε ο Δήμος μας για πρώτη φορά γαλάζια σημαία, να γίνεται όλη αυτή η περιβαλλοντική ζημιά, που όμως θα την αναστρέψουμε- και εκεί βρισκόταν και αρμόδιος πολιτειακός παράγοντας, υπουργός της κυβέρνησης, δε θέλω να πω το όνομά του, ο οποίος μου είπε: «Γιατί ειρωνεύεστε ότι θα μπορούσε να έχει δάσος το Ελληνικό, εδώ στο Γκολφ δεν έχει δέντρα;» και το εννοούσε και πολύ μάλιστα. Αντιστοίχως, το ίδιο γίνεται και με τα αρχαία και όλα τα σχετικά. Αυτό δείχνει ότι δεν πιστεύουν πως μια επένδυση, όπως το Ελληνικό, πρέπει να προχωρήσει».

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Γλυφάδας τόνισε: «Και τι έχουμε σήμερα; Μια εγκατάλειψη, μια εικόνα μίζερη για την πατρίδα, για τη χώρα, όχι μόνο για τη γειτονιά μας και τους όμορους Δήμους. Το Ελληνικό πρέπει να προχωρήσει για να φέρει ανάπτυξη συνολικά στη χώρα, όχι μόνο, επαναλαμβάνω, στην Αττική ή στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων. Όλοι οι παράγοντες θα πρέπει να το θέλουν. Το ίδιο ισχύει και για αντίστοιχες επενδύσεις που δείξατε προηγουμένως και οι οποίες χρονίζουν και αυτές, επειδή οι άνθρωποι που καλούνται σήμερα σε πολλές περιπτώσεις να αποφασίσουν ότι πρέπει να προχωρήσουν, είναι εκείνοι που τις πολεμούσαν πριν λίγο καιρό».