Συνεχίζονται οι βελτιωτικές εργασίες από το Δήμο Γλυφάδας

17-01-2018 14:07:39

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εργασίες σε διάφορα σημεία της Γλυφάδας από τη Δημοτική Αρχή Γλυφάδας. Τα έργα αυτά αφορούν κυρίως σε ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή νέων πεζοδρομίων, αναπλάσεις και επισκευές πλατειών και σε αντιπλημμυρικές βελτιώσεις.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, με προσωπική του ανάρτηση, αναφέρει τα εξής: «Ένα μεγάλο εργοτάξιο συνεχίζει να είναι η πόλη μας σε κεντρικά της σημεία αυτή τη περίοδο. Με προετοιμασία και οργανωμένο σχέδιο. Με πιστώσεις και κονδύλια που εξασφαλίσαμε με πάρα πολύ κόπο μέσα στην κρίση. Με διαφάνεια και διεθνείς διαγωνισμούς, ξεπερνώντας εμπόδια και γραφειοκρατίες. Για να γίνει αντιληπτή η ένταση της προσπάθειας, αναφέρω κάποιες από τις εργασίες και επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες των τελευταίων δύο μόνο ημερών. Οι παρεμβάσεις αυτές πράγματι επηρεάζουν την καθημερινότητά μας μέχρι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. Με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με το θόρυβο, με τη σκόνη. Και για το λόγο αυτό παρακαλούμε για την κατανόηση όλων, όλων των συμπολιτών μας που κατοικούν στις περιοχές που γίνονται εργασίες, που εργάζονται, που περπατάνε, που οδηγούν. Μόνο έτσι όλοι μαζί θα καταφέρουμε η προσπάθεια να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τη μικρότερη όχληση και ταλαιπωρία. Γιατί, δε σας το κρύβω, παρά την ένταση και την εμβέλεια της προσπάθειας, υπάρχουν και κάποιοι - ελάχιστοι ευτυχώς - που δεν καταλαβαίνουν ότι η ωφέλεια των έργων είναι μόνιμη και η όποια ενόχληση προσωρινή.

Πεζοδρόμια,εξέλιξη εργασιών :

Είναι σε πλήρη εξέλιξη στη Γλυφάδα μας η κατασκευή νέων πεζοδρομίων και εσοχών για τα αυτοκίνητα, γραμμής όδευσης τυφλών και ραμπών ΑΜΕΑ:

Στη Γούναρη,

βρισκόμαστε στο ρεύμα της ανόδου προς Αθήνα μετά την Παπανδρέου και πλησιάζουμε στη Μυκάλης και στη συνέχεια φτάνουμε μέχρι την αρχή της στη διασταύρωση με Γεννηματά και Κύπρου. Συνεχίζουμε και στο ρεύμα της καθόδου προς Βούλα , δουλεύουμε αυτές τις μέρες στο κομμάτι μετά την Παπανδρέου.

Στη Βενιζέλου,

σχεδόν ολοκληρώνουμε τα πάντα, έχουμε κατασκευάσει ήδη περίπου το 80% . Βρισκόμαστε στο τελευταίο κομμάτι στο ρεύμα της ανόδου προς Βουλιαγμένης.

Επισκευάζουμε παράλληλα συνεχώς πεζοδρόμια σε πάρα πολλά σημεία σε εσωτερικούς δρόμους με βάση τις καταγραφές μας και το «Fix my city».

Ασφαλτοστρώσεις:

Καιρού επιτρέποντος, ολοκληρώνουμε άμεσα τη Γούναρη , στο κομμάτι δηλαδή από Παπανδρέου μέχρι Κύπρου .
Όπως είδατε έπρεπε να προηγηθεί η αντιπλημμυρική παρέμβαση στην περιοχή.
Συνεχίζουμε αμέσως μετά στη Σάκη Καράγιωργα.

Διευκρινίζω ότι μετά τα μπαλώματα των αντιπλημμυρικών έργων σε όλη την Τερψιθέα , παντού θα ακολουθούμε με καινούργια ασφαλτόστρωση και επισκευές στα πεζοδρόμια.

Πλατείες, αναπλάσεις και επισκευές :

Ολοκληρώνουμε την πλήρη ανακατασκευή της πλατείας στη διασταύρωση Γούναρη και Παπανδρέου.

Ολοκληρώσαμε μόλις τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Ξεκινάμε αυτές τις μέρες την παιδική χαρά και την ανάπλαση στην Παλμύρας.

Αντιπλημμυρικά έργα:

Ολοκληρώθηκε μεγάλη παρέμβαση με νέους αγωγούς και φρεάτια υδροσυλλογής στη Γούναρη από Αθανάτου μέχρι Μικράς Ασίας .

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στη Γεννηματά , στη Βορείου Ηπείρου , στη Μικράς Ασίας .
Διευκρινίζω ότι η Γεννηματά ανοίγει και πάλι για την κυκλοφορία οχημάτων την ερχόμενη εβδομάδα .

Ξεκινάει επίσης άμεσα και η εκσκαφή στην οδό Ακροκορίνθου όπου και εκεί το πρόβλημα είναι μεγάλο .

Ψηλά στην Τερψιθέα επίσης, ολοκληρώνεται πλέον το έργο κεφαλής στο ύψος της περίφραξης του στρατοπέδου της αεροπορίας. Στο σημείο δηλαδή που είχαμε και την ελεγχόμενη έκρηξη γερμανικού βλήματος πριν 2 μήνες.

Νέα δέντρα:

Συνεχίζουμε ασταμάτητα να αυξάνουμε το πράσινο στη πόλη μας . Και αυτή η εποχή είναι η πλέον κατάλληλη για νέες φυτεύσεις .

400 και πλέον νέα δέντρα τοποθετούνται αυτές τις μέρες στα σημεία - αναμονές που έχουμε δημιουργήσει μετά την ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε Γούναρη και Βενιζέλου.

Με προσήλωση , σχέδιο , αποφασιστικότητα και μπόλικο μεράκι,

Συνεχίζουμε».