Συνεδρίαση στο Δημαρχείο Γλυφάδας για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2017

03-11-2017 17:53:00

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας συνεδρίαση του Συντονιστικού της Περιφερειακής Οργάνωσης Νοτίων Προαστίων. Στη συνεδρίαση έδωσαν το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας τεσσάρων από τους επτά δήμους που απαρτίζουν τα νότια προάστια και συγκεκριμένα του Αλίμου, της Αργυρούπολης, του Αγίου Δημητρίου και της Γλυφάδας και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των Λιμενικών Αρχών, του Δασαρχείου και της ΕΜΥ.

Σκοπός της σύγκλησης του συμβουλίου ήταν ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2017 και ο συντονισμός των δράσεων για τον επερχόμενο χειμώνα, σε περίπτωση ανάγκης αντιμετώπισης πλημμυρών, παγετών ή έντονων χιονοπτώσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης, αφού ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή Γλυφάδας για τη φιλοξενία, μιας και η εκδήλωση έλαβε χώρα στο χώρο του Δημαρχείου Γλυφάδας, αναφέρθηκε στα κονδύλια που διαθέτει η Περιφέρεια στους δήμους, λέγοντας χαρακτηριστικά: « Τα κονδύλια είναι περίπου 2,14 δις ευρώ, αλλά σίγουρα δεν αρκούν. Η Περιφέρεια Αττικής δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην αντιπλημμυρική θωράκιση ολόκληρης της Αττικής, αλλά για να γίνει αυτό θα χρειαστούν μελέτες και έργα άνω των 4 δις ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα και μέχρι τότε, εφόσον οι προϋπολογισμοί δεν υπάρχουν, γίνεται προσπάθεια να εκπληρωθούν τα δυσκολότερα και εντονότερα έργα». Χαρακτηριστικά, για το Δήμο Γλυφάδας σχολίασε ότι «για τη Γλυφάδα, την Τερψιθέα, σχετικά με τα έργα που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν, διατέθηκαν 2,7 εκατομμύρια ευρώ».

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού Δήμου Γλυφάδας, Στέλιος Θεοδοσόπουλος, αφού απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, έκανε τον απολογισμό των έργων πυρόσβεσης της αντιπυρικής περιόδου 2017 όσον αφορά στο Δήμο Γλυφάδας. Αναφέρθηκε, δε, στις χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια, οι οποίες αξιοποιούνται σε δευτερογενείς αγωγούς για αντιπλημμυρική θωράκιση, ενώ σχολίασε πως «τέθηκαν οι βάσεις για το σχεδιασμό των δράσεων της επερχόμενης περιόδου».