Συμβιβαστική λύση για την τοπική ΝΔ Γλυφάδας

09-05-2018 11:46:00

«Σολομώντεια» λύση βρέθηκε στην τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στη Γλυφάδα, όπου η σύγκρουση των δύο υποψηφίων για την προεδρία είχε οδηγηθεί στα άκρα.

Ο ένας υποψήφιος ήταν ο Γιάννης Τζoύβελης, συνταξιούχος της χωροφυλακής, δημοτικός σύμβουλος της Γλυφάδας και πρώην αντιδήμαρχος, τον οποίο στήριζαν αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, όπως η Άννα Καραμανλή και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Από την άλλη ήταν ο Νίκος Παπάζογλου, επίσης δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Pharmex». Στην προηγούμενη εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, το 2016, για την προεδρία της ΔΗΜΤΟ Γλυφάδας, ο Τζούβελης είχε επικρατήσει του Παπάζογλου, αλλά τώρα και οι δύο είχαν επανέλθει με «άγριες» διαθέσεις για να διεκδικήσουν εκ νέου τα ηνία της «γαλάζιας» τοπικής, με τον κ. Παπάζογλου αυτήν τη φορά να είναι το μεγάλο φαβορί.

Η προεκλογική ένταση που επικρατούσε στη Γλυφάδα οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία να παρέμβει «πυροσβεστικά» σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να βρεθεί ένας συμβιβασμός και να αποφευχθούν οι άσκοπες εσωκομματικές έριδες. Έτσι, οι δύο υποψήφιοι συμφώνησαν να αποσυρθούν από την κούρσα και μοναδικός υποψήφιος να είναι ο παλιός πρόεδρος της τοπικής, Παναγιώτης Σκαλτσάς.

Έτσι, στις εκλογές της 13ης Μαϊου - που γίνονται σε όλες τις ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ της χώρας – η «μάχη» για την τοπική οργάνωση της Γλυφάδας θα είναι τελικά ειρηνική!

Η εκλογική διαδικασία αυτή την Κυριακή θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας (Επαμεινώνδα & Αγ. Τριάδας) και όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

- Πηγαίνεις μόνο στο εκλογικό κέντρο της τοπικής οργάνωσης στην οποία είσαι εγγεγραμμένος.

- Είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας οδήγησης.

- Δεν είναι απαραίτητη η επίδειξη κάρτας μέλους.

- Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσεις να ψηφίσεις είναι να έχεις εξοφλήσει την οικονομική συνδρομή του 2018 μέχρι τις 5 Μαΐου, σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.