Σοβαρές καταγγελίες από τον Γιώργο Παπανικολάου

01-06-2018 11:49:33

Με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες κατά δημοτικών υπαλλήλων που φέρεται να εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπανικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ένας βραχνάς 15.500 ευρώ μηνιαίως, ή αλλιώς 186.000 ευρώ τον χρόνο, για τον Δήμο μας επιτέλους σήμερα τελείωσε.

Αναφέρομαι στη μίσθωση από το 2012 χώρων σε κτίριο επί των οδών Μυστρά και Επιδαύρου για να στεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου.

Και μιλώ για βραχνά, διότι εκτός από το υπέρογκο ενοίκιο για τα σημερινά δεδομένα, το κτίριο αυτό δεν κάλυψε ποτέ επαρκώς τις απαιτήσεις και τις ποιοτικές προδιαγραφές του Δήμου και της νομοθεσίας για τις λειτουργίες των υπηρεσιών του και λόγω της θέσης του και λόγω τεχνικών αδυναμιών. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι, πριν την εγκατάσταση του Δήμου, εκεί λειτουργούσε σούπερ μάρκετ με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Ο δε ιδιοκτήτης του κτιρίου ουδέποτε δέχθηκε -πάρα τις επανειλημμένες οχλήσεις μας- την δραστική μείωση του ενοικίου και την ποιοτική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

Η διαδικασία της αποχώρησης δεν ήταν εύκολη. Αντίθετα, αν και κάναμε πολύ έγκαιρα όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την καταγγελία της μίσθωσης και την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου, δεχθήκαμε ανελέητο πόλεμο, με συνεχείς καταγγελίες, αναφορές, προσφυγές και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, κατ’ αρχάς από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου και στη συνέχεια από κάποιους «πρόθυμους», που έχουν γίνει» κράτος εν κράτει» εντός της διοικητικής μηχανής και που έσπευσαν να τον βοηθήσουν, διότι προφανώς δε θέλουν το καλό του Δήμου και των δημοτών.

Ποιοι ωφελήθηκαν από αυτές τις καταγγελίες και την χρονοβόρα γραφειοκρατία που αυτές είχαν ως αποτέλεσμα; Ποιο ήταν το κίνητρο για όλη αυτή την ένταση; Προφανώς να συνεχίσει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου να εισπράττει τα υπέρογκα ποσά ως αποζημίωση χρήσης. Δηλαδή 15.500 € για κάθε μήνα καθυστέρησης!

Η μετεγκατάσταση όμως ολοκληρώθηκε παρά τις προσπάθειες των μικροσυμφερόντων. Ήδη από σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου μας θα στεγάζονται σε ήδη μισθωμένα κτίρια με πολύ χαμηλότερο μίσθωμα και σε ιδιόκτητα ακίνητα του Δήμου. Παραπέμπω στις σχετικές ανακοινώσεις για τις νέες διευθύνσεις των υπηρεσιών μας .

Συνεχίζουμε να υλοποιούμε την πάγια δέσμευσή μας για μείωση του κόστους λειτουργίας του Δήμου Γλυφάδας και εξοικονόμηση ποσών από ανελαστικές δαπάνες για τη δημιουργία και για την ανακατασκευή πεζοδρομίων, πλατειών, παιδικών χαρών, παιδικών σταθμών κ.λπ. και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Αυτή η ιστορία δημιούργησε μεγάλη αναταραχή.

Όπως όμως λέει ο θυμόσοφος λαός, «για να μας πολεμούν τόσο, κάτι καλό γίνεται»».