Σκάνδαλο από στέλεχος της Πολεοδομίας Γλυφάδας;

20-05-2018 13:01:28

«Οσμή σκανδάλου» εντοπίζει με εκτενές της άρθρο η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» στην Πολεοδομία της Γλυφάδας, κάτι που είναι γνωστό ήδη στους «παροικούντες εν Ιερουσαλήμ» και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα θα έχει και συνέχεια και αναμένονται εξελίξεις ακόμα και μέσω της δικαστικής οδού.

Συγκεκριμένα, η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» αναφέρει τα εξής: «Όσο περνάει ο καιρός και δεν αναστρέφονται ούτε η φτωχοποίηση των Ελλήνων ούτε και η χαλάρωση των θεσμών του κράτους, τόσο πληθαίνουν οι ιστορίες διαφθοράς «χαμηλού θορύβου». Μία από αυτές αφορά στην Πολεοδομία Γλυφάδας και σε στέλεχός της, που σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, συμμετέχει και σε δυο-τρεις κατασκευαστικές εταιρείες. Το αυτονόητο ασυμβίβαστο δεν είναι καθόλου αυτονόητο. Με απλά λόγια και σύμφωνα με την καταγγελία, ο υψηλόβαθμος υπάλληλος της Πολεοδομίας Γλυφάδας, που έχει διατελέσει και σε θέση «κλειδί» στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, διατηρεί παράλληλη και επικερδή κατά τα φαινόμενα επιχειρηματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα κατασκευαστικές εταιρείες. Συνεργάζεται -είναι συνέταιρος- με γνωστούς κατασκευαστές και μεγαλοϊδιοκτήτες της περιοχής, με τους οποίους εμφανίζεται να έχει ακόμα και κοινές εταιρείες. Οι συγκεκριμένοι κατασκευαστές και μεγαλοϊδιοκτήτες έχουν εκτελέσει μεγάλα έργα στην περιοχή και έχουν εκμισθώσει (και συνεχίζουν μέχρι σήμερα) ακίνητα στο Δήμο Γλυφάδας ή στο Δημόσιο, εισπράττοντας υψηλά ενοίκια, πολλαπλάσια των τιμών της αγοράς.

Φέρεται δε ότι έχουν οργανώσει δίκτυο εντός του Δήμου Γλυφάδας, το οποίο νέμεται κατ’ αποκλειστικότητα τις δημοτικές συμβάσεις, εναντιωνόμενοι ακόμα και στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Αρχών του Δήμου. Το κρούσμα κατήγγειλε, μεταξύ άλλων και ομάδα υπαλλήλων της Πολεοδομίας Γλυφάδας, λέγοντας: «Δεν ανεχόμαστε άλλο να γινόμαστε ρεζίλι στην κοινωνία εξαιτίας κάποιων κακών συναδέλφων». Το θέμα έχει κοινοποιηθεί μαζί με όλα τα συναφή έγγραφα στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στο υπουργείο Εσωτερικών, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο Δήμαρχο Γλυφάδας, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Ο κύριος XX έχει κάνει πολλές δουλειές και έχει βγάλει πολλά λεφτά που δε δικαιολογούνται από το μισθό του. Αν ανοίξετε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, θα το δείτε ξεκάθαρα. Επίσης έχει πολλά ακίνητα και δεν ξέρουμε αν τα έχει δηλώσει στο «πόθεν έσχες»», καταγγέλλουν οι συνάδελφοί του. Ρωτήσαμε και μάθαμε πως ο κύριος αυτός είναι ακόμα στη θέση του».