Πρώτο το SEATRAC Γλυφάδας

20-10-2017 15:05:42

Η παραλία της Γλυφάδας φιλοξένησε για τρίτη, συνεχή, θερινή περίοδο τη συσκευή SEATRAC. Η συσκευή έτυχε της θετικής αποδοχής από τα άτομα με αναπηρία αλλά και από το σύνολο των υπόλοιπων λουόμενων. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το SEATRAC δηλώνουν πως έχει αλλάξει η ζωή τους την περίοδο αυτή.

Η τοποθέτηση του SEATRAC, το οποίο αποτελεί τη μοναδική λύση παγκοσμίως για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, πραγματοποιήθηκε από την ΤΟΒΕΑ ΕΠΕ στην παραλία της Γλυφάδας στις αρχές της φετινής θερινής περιόδου και συγκεκριμένα, στις 21 Ιουνίου 2017. Η συσκευή έμεινε σε λειτουργία 91 ημέρες και απεγκαταστάθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η ευαισθητοποίηση και η πρόνοια για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα απέσπασε την προσοχή του Τύπου. Η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα χρήζει κοινωνικής μέριμνας, ώστε να μπορέσει να απολαύσει αγαθά, όπως είναι η πρόσβαση στην θάλασσα, τα οποία μπορεί να θεωρούνται δεδομένα από την υπόλοιπη μερίδα του πληθυσμού. Ο Δήμος Γλυφάδας με την προμήθεια του SEATRAC ανέδειξε την ευαισθησία του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ και ενίσχυσε το κοινωνικό προφίλ του. Πλήθος δημοσιευμάτων έκαναν λόγο για την τοποθέτηση του SEATRAC στην παραλία της Γλυφάδας, που θα δώσει τη δυνατότητα σε κινητικά αναπήρους, ηλικιωμένους, ανθρώπους με ασθένειες που εμποδίζουν την κίνηση, εγκυμονούσες κατοίκους της περιοχής αλλά και τουρίστες με τα αντίστοιχα προβλήματα, να απολαύσουν τη θάλασσα αυτόνομα, με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα.

Με σκοπό να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη παραλία που καλύπτει τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και εξασφαλίζει την αλυσίδα προσβασιμότητας στα ΑμεΑ, δηλαδή ένας κατάλληλος προορισμός που απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία, έχουν προταθεί από την αρμόδια εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες του iglyfada.gr, η τοποθέτηση δεύτερης συσκευής SEATRAC, καθώς ο αριθμός των χρηστών είναι εξαιρετικά μεγάλος και έπειτα η τοποθέτηση επιπλέον χώρων σκίασης, προκειμένου να εξυπηρετούνται ακόμα περισσότεροι λουόμενοι.

Η θετική προσέγγιση και η ευαισθητοποίηση των υπευθύνων του Δήμου Γλυφάδας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στη θάλασσα έχουν καταστήσει την παραλία της Γλυφάδας την πρώτη παραλία σε επισκεψιμότητα από ΑμεΑ και η παραλία αυτή αποτελεί έναν πλήρως προσβάσιμο, τουριστικό προορισμό.