Πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας για τους απόφοιτους των σχολείων της Γλυφάδας

29-08-2018 13:45:31

Ο Δήμος Γλυφάδας με σχετική ανακοίνωση ενημέρωσε για τα αποτελέσματα και για τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας των υποψηφίων των σχολείων της Γλυφάδας στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ προανήγγειλε και εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σύντομα προκειμένου να τιμηθούν οι επιτυχόντες απόφοιτοι των σχολείων της πόλης.

Η ανακοίνωση αναφέρει, χαρακτηριστικά, τα εξής: «Με πολύ μεγάλη επιτυχία διαγωνίστηκαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις οι απόφοιτοι των δημοσίων Γενικών Λυκείων της Γλυφάδας. Το ποσοστό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ήταν εξαιρετικά υψηλό, καθώς σχεδόν 9 στους 10 αποφοίτους της φετινής χρονιάς (ποσοστό 85%) πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή σε ΤΕΙ.

Ειδικότερα, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, τα αποτελέσματα ανά Λύκειο (αφορά μόνο στους αποφοίτους του 2018 που συμμετείχαν στις εξετάσεις), αναλυτικά έχουν ως εξής:

1ο Λύκειο: 94 υποψήφιοι, 78 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 83%)

2ο Λύκειο: 84 υποψήφιοι, 77 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 92%)

3ο Λύκειο: 72 υποψήφιοι, 60 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 83%)

4ο Λύκειο: 108 υποψήφιοι, 92 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 85%)

5ο Λύκειο: 70 υποψήφιοι, 54 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 77%)

6ο Λύκειο: 84 υποψήφιοι, 73 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 87%)

1ο ΕΠΑΛ: 35 υποψήφιοι, 19 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 55%)

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Γλυφάδας, Νατάσσα Αργυροπούλου, ευχήθηκαν σε όλες τις μαθήτριες και στους μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις κάθε επιτυχία στη συνέχεια της ζωής τους μετά το σχολείο. Παράλληλα, ευχαρίστησαν τις καθηγήτριες και τους καθηγητές για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν και τους συνεχάρησαν για τα σπουδαία αποτελέσματα σε όλα τα δημόσια σχολεία της πόλης. Η δημοτική αρχή Γλυφάδας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να έχει η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα το καλύτερο δυνατό σχολικό περιβάλλον, με εκτεταμένα έργα ανακαίνισης και ανάπλασης των σχολικών μονάδων στην τελευταία τετραετία και καθημερινή μέριμνα για τη λειτουργία των σχολείων.

Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί εντός του προσεχούς διαστήματος, ο Δήμος Γλυφάδας θα τιμήσει και φέτος τους επιτυχόντες αποφοίτους των σχολείων της πόλης».