Παράθυρο στο μέλλον ανοίγει το νέο ΚΕΠ Γλυφάδας

13-03-2018 13:49:31

Ανοίγοντας την πόρτα στον αριθμό 199 της οδού Γούναρη νομίζεις ξαφνικά ότι μεταφέρεσαι σε έναν άλλο κόσμο - σύγχρονο, ευρωπαϊκό, σίγουρα διαφορετικό. Το «iglyfada» επισκέφθηκε τις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ολοκαίνουργιου Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών που δημιούργησε ο Δήμος Γλυφάδας στην Άνω Γλυφάδα, στο κτήριο που παλιότερα στέγαζε τα Sprider. Ένα χώρο φωτεινό, άνετο, λειτουργικό, ασυνήθιστο σίγουρα για δημόσια υπηρεσία. Μια νέα εγκατάσταση που αντικατέστησε την ακατάλληλη και δυσλειτουργική υποδομή της οδού Επιδαύρου 5Α, όπου στεγαζόταν επί χρόνια το ΚΕΠ.

Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με το διευθυντή του ΚΕΠ, κ. Γιώργο Δρούγκα, αλλά και με πολίτες που το επισκέπτονται για τη διευθέτηση των καθημερινών τους υποχρεώσεων. Το νέο ΚΕΠ βρίσκεται πάνω σε έναν κύριο οδικό άξονα της πόλης, την οδό Γούναρη και για αυτό εξυπηρετεί πολλούς κατοίκους της Γλυφάδας, λόγω του κεντρικού και πολυσύχναστου σημείου στο οποίο βρίσκεται. Αξίζει δε να σημειωθεί πως στο εν λόγω κτίριο αναμένεται σύντομα να μεταφερθούν και άλλες υπηρεσίες του Δήμου Γλυφάδας, όπως η Δημοτική Αστυνομία, η Τεχνική Υπηρεσία, το ΚΑΠΠΑ και το «Fix My City».

Ο κ. Δρούγκας μας μίλησε για τις νέες αυτές μοντέρνες εγκαταστάσεις και για το πώς το βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι του ΚΕΠ και οι δημότες που το επισκέπτονται προκειμένου να εξυπηρετηθούν. «Δεν τίθεται κανένα θέμα σύγκρισης ανάμεσα σε αυτό το κτίριο και το προηγούμενο και από θέμα εξυπηρέτησης των πολιτών και από τους υπαλλήλους. Είναι ένα καινούριο κτίριο με πολλές ανέσεις», ανέφερε. «Ακούμε όλο θετικά σχόλια από τους πολίτες που έρχονται εδώ. Είναι ένα καινούριο κτίριο, πιο σύγχρονο, φωτεινό και ο κόσμος που έρχεται εξυπηρετείται κατά δεκάδες. Τις μέρες που εργαζόμαστε εδώ και πρωί και απόγευμα, δηλαδή κάθε Τρίτη και Πέμπτη, έρχονται περίπου 300 άτομα. Τις υπόλοιπες ημέρες που είμαστε μέχρι το μεσημέρι έρχονται γύρω στα 200 άτομα κατά μέσο όρο. Και το Σάββατο έχουμε υπολογίσει ότι μας επισκέπτονται περίπου 150 πολίτες. Γιατί αυτό το συγκεκριμένο ΚΕΠ είναι ανοιχτό και τα Σάββατα.

Η πρόσβαση στο χώρο είναι εύκολη, το ΚΕΠ είναι κοντά στην Εφορία, ενώ βολεύει και η συγκοινωνία με τα λεωφορεία 128 και 124 για παράδειγμα που περνούν από τη Γούναρη. Κάποιος μπορεί να πάει στην τράπεζα για τις δουλειές του και στην Εφορία για μεταβιβάσεις, βεβαιώσεις κ.τ.λ., οπότε να περάσει και από το ΚΕΠ μιας και βολεύει. Έρχονται άτομα όλων των ηλικιών. Είναι βολικό το ότι υπάρχει χώρος στάθμευσης ακριβώς έξω από το ΚΕΠ, ενώ στο προηγούμενο ο κόσμος διαμαρτυρόταν που δεν έβρισκε πουθενά να παρκάρει. Ενώ εδώ σίγουρα θα βρει πάρκινγκ, είτε έξω από το κτίριο είτε λίγο παραπέρα. Το καλύτερο που μπορούσε να γίνει έγινε, νομίζω, το κτίριο είναι πολύ όμορφο και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά και το θετικό είναι πως και οι υπάλληλοι οι ίδιοι είναι πολύ ευχαριστημένοι με το χώρο εδώ».

Η κυρία Μαρία, δημότης Γλυφάδας και ο κ. Φώτης, κάτοικος του γειτονικού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης μας είπαν ότι έμειναν εντυπωσιασμένοι όταν επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τις ολοκαίνουργιες αυτές εγκαταστάσεις, ενώ τόνισαν πως τους αρέσει επίσης το ότι βρίσκουν εύκολα να παρκάρουν πολύ κοντά στο ΚΕΠ - αν όχι ακριβώς έξω από το κτίριο - και ότι τους βολεύει που βρίσκεται σε αυτό το κεντρικό σημείο της πόλης, που έχει σε απόσταση λίγων μέτρων τράπεζα και εφορία, οπότε μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους εύκολα και γρήγορα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν περαιτέρω.

Σημειώνεται ότι οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται σε μοντέρνο, ευρύχωρο κτίριο, που πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, σε κεντρικό και εύκολα προσβάσιμο σημείο της πόλης, το οποίο διαθέτει, ασφαλώς, και όλες τις απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση των πολιτών με κινητικά προβλήματα (ΑΜΕΑ). Σύμφωνα με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής και με τη μεταφορά στις εγκαταστάσεις αυτές και των υπόλοιπων υπηρεσιών του Δήμου, δημιουργείται ένα νέο σημείο αναφοράς της πόλης, που -μεταξύ άλλων- με τη συγκέντρωση των υπηρεσιών σε ένα σημείο και την ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας μεταξύ τους, θα εφαρμόζει στην πράξη την έννοια της υπηρεσίας μιας στάσης (one stop shop) για τον πολίτη.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ΚΕΠ του Δήμου Γλυφάδας είναι ανοιχτά, πλέον, για το κοινό έξι ημέρες την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, το ΚΕΠ στην οδό Γούναρη 199 βρίσκεται στη διάθεση του κοινού κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 8 π.μ. έως και τις 2 μ.μ., κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 8 π.μ. έως και τις 8 μ.μ. και το Σάββατο από τις 8 π.μ. μέχρι και τις 2 μ.μ. Από την άλλη, το δεύτερο ΚΕΠ, στην περιοχή του Αγίου Τρύφωνα, στη διεύθυνση Γ. Γεννηματά 62 και Πλαπούτα 59, είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 8 π.μ. μέχρι και τις 8 μ.μ. κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και από τις 8 π.μ. έως και τις 2 μ.μ., κάθε Τρίτη και Πέμπτη.