Ολοκληρώνονται τα έργα στον Άγιο Κωνσταντίνο

09-01-2018 14:31:57

Μετά από περίπου δύο μήνες εργασιών τα συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας παρέδωσαν σήμερα, την πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στους δημότες πλήρως ανακαινισμένη και ανανεωμένη, αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εργασίες.

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης αποτελεί ένα από τα τοπόσημα της Γλυφάδας, με ιδιαίτερη, συμβολική, σημασία εδώ και πολλές δεκαετίες και για αυτόν το λόγο η Δημοτική Αρχή Γλυφάδας προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε ο χώρος γύρω από την εκκλησία να είναι αυτός που πρέπει για τους επισκέπτες.

Χαρακτηριστικά, αντικαταστάθηκαν οι παλιές και σε πολλά σημεία φθαρμένες και ραγισμένες πλάκες στο πλακόστρωτο δάπεδο περιμετρικά του Ναού με νέες πλάκες από σύγχρονα, οικοδομικά, υλικά και συγκεκριμένα κυβόλιθους, οι οποίοι πέραν των άλλων, ταιριάζουν και «δένουν» αρμονικά και με την καλαισθησία του χώρου.

Η ανάπλαση της Πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου αποτελούσε μία από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Γλυφάδας, στο πλαίσιο των εργασιών που γίνονται όλο αυτό το διάστημα για την αναβάθμιση της Γλυφάδας, με έργα υποδομής σε δρόμους, πλατείες και πάρκα, ώστε η πόλη να γίνει πιο προσιτή και πιο φιλόξενη προς τους δημότες αλλά και προς τους επισκέπτες της Γλυφάδας.

Όσον αφορά στην ιστορία αυτού του σημαδιακού σημείου για την πόλη της Γλυφάδας, η ανέγερση του Ναού άρχισε το Μάιο του 1935, πάνω σε δύο συνεχόμενα οικόπεδα, που δώρισε, για το σκοπό αυτό ο ιατρός, Κωνσταντίνος Βάος. Τα εγκαίνια του Ναού, μετά την αποπεράτωσή του, έγιναν στις 16 Σεπτεμβρίου του 1945, επί Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσάνθου, σε μια περίοδο που η γύρω περιοχή με τους λίγους κατοίκους της και τους παραθεριστές άρχισε να διαμορφώνεται σε πόλη. Ήδη από το 1940 ιδρύθηκε Ενορία, η Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας., ενώ με Βασιλικό Διάταγμα του ιδίου έτους τροποποιείται το ρυμοτομικό σχέδιο της γύρω περιοχής και χαρακτηρίζεται, ως «πράσινο», οπότε και διαμορφώνεται και ο χώρος, που υπάρχει γύρω από το Ναό και τον γνωρίζουμε σήμερα.