Οι πρώτες βόλτες με το τρενάκι του Δήμου Γλυφάδας

10-07-2018 18:55:01

Το τρενάκι του Δήμου Γλυφάδας ξεκίνησε τις βόλτες του στους δρόμους της πόλης αυτό το Σαββατοκύριακο και εκατοντάδες παιδιά και γονείς απόλαυσαν τις πρώτες διαδρομές με άνεση και με ασφάλεια.

Την Κυριακή, μάλιστα, που ο καιρός ήταν αρκετά βροχερός, το τρενάκι ήταν και πάλι γεμάτο με κόσμο, μικρούς και μεγάλους, ενώ είχε τοποθετηθεί αυτοσχέδιο προστατευτικό κάλυμμα, ώστε οι επιβάτες να μη βρέχονται.

Αξίζει να σημειωθεί πως η βόλτα με το πλήρως ανακαινισμένο τρενάκι παρέχεται εντελώς δωρεάν και οι στάσεις πραγματοποιούνται στις παιδικές χαρές της Γλυφάδας, όπου μπορεί να επιβιβαστεί ή να αποβιβαστεί όποιος το επιθυμεί.

Το παρών στο ξεκίνημα αυτό που πραγματοποίησε το τρενάκι του Δήμου Γλυφάδας έδωσε και η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κα Άννα Καυκά, η οποία δήλωσε χαρούμενη και εντυπωσιασμένη από τον κόσμο που θέλησε να κάνει μια βόλτα, ειδικά την Κυριακή που οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, λόγω της δυνατής βροχής.

Υπενθυμίζεται πως κάθε Σάββατο το τρενάκι κινείται στην Άνω Γλυφάδα. Ξεκινά από τις 17:30 και τελειώνει στις 21:30. Με αφετηρία την παιδική χαρά του Αγίου Τρύφωνα διέρχεται από τη φαντασμαγορική παιδική χαρά της πλατείας Καραϊσκάκη, την παιδική χαρά στην οδό Α. Παπανδρέου (Μακεδονίας), την παιδική χαρά στην οδό Παλμύρας, την παιδική χαρά της πλατείας Αρκάδων Ηρώων, την παιδική χαρά στην Αγία Τριάδα και ο τερματισμός γίνεται στην παιδική χαρά στην οδό Ηφαίστου. Η διαδρομή επαναλαμβάνεται έως τις 21:30.

Επίσης κάθε Κυριακή από τις 17:30 μέχρι τις 21:30, με αφετηρία τη νέα παιδική χαρά στην 3η παραλία, το τρενάκι περνά από το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας και την παιδική χαρά στην πλατεία Εσπερίδων, το πάρκο στην πλατεία Χαρίτων, την παιδική χαρά στην οδό Ξενοφώντος και την παιδική χαρά στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου και ο τερματισμός γίνεται πάλι στην παιδική χαρά στην παραλία. Η διαδρομή επαναλαμβάνεται έως τις 21:30.