Ο Δήμος Γλυφάδας εγκαινίασε έναν ακόμη πρότυπο παιδότοπο

21-06-2018 19:44:49

Μία ακόμη δημοτική παιδική χαρά διεθνών προδιαγραφών εγκαινίασε χθες το απόγευμα ο Δήμος Γλυφάδας, στη διασταύρωση των οδών Ηφαίστου και Αρετής, πίσω από τη ΔΟΥ Γλυφάδας.

Στα εγκαίνια του καινούργιου αυτού πάρκου αναψυχής για μικρούς και για μεγάλους, το οποίο περιλαμβάνει πρωτότυπα και ασφαλή παιχνίδια, ειδικό χλοοτάπητα, νέα δέντρα, καινούργια καθιστικά, φωτιστικά με οικολογικούς λαμπτήρες και πολλά ακόμα, έδωσαν το παρών εκατοντάδες κάτοικοι της Γλυφάδας, γονείς με τα παιδιά τους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν το άνοιγμα μίας ακόμα γωνιάς χαράς και παιχνιδιού, σε μία μέχρι πρότινος εγκαταλειμμένη περιοχή.

Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Γλυφάδας παρευρέθηκε και μετά την τέλεση του αγιασμού από τον πατέρα Γεώργιο και το κόψιμο της κορδέλας που σήμανε την επίσημη έναρξη λειτουργίας του παιδότοπου, μίλησαν στους παρευρισκόμενους ο πατήρ Γεώργιος και ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανικολάου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους εσάς, αγαπημένοι γονείς, παιδιά, παππούδες, γιαγιάδες και κατοίκους της γειτονιάς που δίνετε απόψε το παρών και γιορτάζεται μαζί μας τα εγκαίνια ενός ακόμη μεγάλου έργου για την πόλη μας. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να γίνει η Γλυφάδα όχι απλώς μία πόλη φιλική, αλλά μία πόλη για τα παιδιά μας, μία πόλη όπου θα μπορεί κάθε οικογένεια στην καθημερινότητά της να έχει χώρους φιλικούς για τα παιδιά, χώρους, ασφαλείς, ποιοτικούς και πρότυπους. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και έτσι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε σε κάθε γωνιά και σε κάθε γειτονιά της πόλης μας. Ελπίζουμε αυτή η ένταση της προσπάθειάς μας να σας βρίσκει σύμφωνους, αυτή η προτεραιότητα που έχουμε θέσει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να σας ικανοποιεί και να σας κάνει και εσάς να αισθάνεστε, όπως και εμάς, πως όταν τα παιδιά μας χαμογελούν, τότε όλα μπορούν να πάνε καλύτερα.

Σε αυτήν τη γωνιά της Γλυφάδας υπήρχε μια εγκαταλειμμένη έκταση εδώ και πολλές δεκαετίες και υπήρχε πάντα το αίτημα από τους περιοίκους να αξιοποιηθεί αυτή η έκταση. Η προσπάθεια που κάναμε εμείς είναι αυτή που βλέπετε και ελπίζουμε να σας ικανοποιεί.

Δημιουργήσαμε έναν πρότυπο παιδότοπο με υψηλής ποιότητας υλικά και με όλες τις πολύ αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και πιστοποίησης.

Ελπίζουμε όλη αυτή η προσπάθεια να γεμίσει χαμόγελα τα παιδιά μας, για εμάς αυτή είναι η μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση και μας δίνει κουράγιο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Και επειδή με ρωτάτε η επόμενη παιδική χαρά που φτιάχνουμε θα είναι στην παραλία, όπου πρόκειται για μία ακόμα πρότυπη παιδική χαρά που θα έχει και ένα μεγάλο καράβι και αμέσως μετά θα συνεχίσουμε στον Άγιο Παύλο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πόλη μας σε όλα τα επίπεδα, όσον αφορά στα παιδιά μας, συνεχίζουμε και στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς και στις εγκαταστάσεις.

Ευχαριστούμε για όλα, καλό καλοκαίρι να έχουμε, είναι πάντα μεγάλη μας χαρά και συγκίνηση να ανταμώνουμε σε τέτοιες περιστάσεις!».

Ο πατήρ Γεώργιος από τη μεριά του είπε: «Ευχαριστώ το Δήμαρχο Γλυφάδας για αυτό το πολύ μεγάλο έργο και ευχαριστούμε και τους ανθρώπους που το επιτέλεσαν. Με τα δικά σας λεφτά έγινε αυτό το εξαίρετο έργο, με τα λεφτά του Δήμου για τους δημότες της Γλυφάδας, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση και αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό στη Δημοτική Αρχή Γλυφάδας».

Κατόπιν οι πόρτες άνοιξαν και τα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους απολαμβάνοντας τα παιχνίδια της παιδικής χαράς, αλλά και τους κλόουν της εταιρείας «Σφυριχτρούλα», που τους κράτησαν παρέα με μουσική και με δράσεις, όπως «face painting», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στο χώρο του παιδότοπου είχε τοποθετηθεί τραπέζι, όπου γονείς και παιδιά μπορούσαν να πιουν νερό, χυμό και αναψυκτικό ή να δοκιμάσουν και εδέσματα.