Ο Δήμος Γλυφάδας ανακαινίζει πλήρως το «Μελίνα Μερκούρη»

06-06-2018 13:15:04

Στην πλήρη ανακαίνιση του δημοτικού κινηματοθεάτρου «Μελίνα Μερκούρη» προχωράει η Δημοτική Αρχή Γλυφάδας, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται για την αναβάθμιση όλης της Γλυφάδας.

Οι εργασίες από τα συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας για την ολοκληρωτική ανάπλαση του χώρου έχουν ήδη ξεκινήσει και ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου, με μήνυμά του αναφέρει τα εξής:

«Ξεκινήσαμε χτες τις εργασίες για μια ακόμη σπουδαία παρέμβαση.

Το «Μελίνα Μερκούρη» είναι ένα κομμάτι από την ψυχή της Γλυφάδας. Ως «Cine Paris» τη δεκαετία του '60 και ως δημοτικό κινηματοθέατρο αργότερα, κλείνει μέσα του βιώματα και αναμνήσεις από πολλές γενιές Γλυφαδιωτών.

Έφτασε επιτέλους η στιγμή ο εμβληματικός αυτός χώρος για την πόλη μας να ανακαινιστεί. Πλήρως. Από την αρχή. Με σεβασμό στην αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική παράδοση, αλλά με στόχο παράλληλα να παραδώσουμε στους δημότες ένα σύγχρονο, ασφαλές, λειτουργικό θέατρο. Ένα κόσμημα για την πόλη της Γλυφάδας, αλλά και για ολόκληρη την Αττική.

Μετά από 32 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας του ως δημοτικό κινηματοθέατρο, η Δημοτική μας Αρχή προχωρά για πρώτη φορά στην ολοκληρωτική ανακαίνισή του, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής: Νέος σχεδιασμός με την προσθήκη εξώστη και αύξηση του αριθμού των θέσεων, καινούργια σκηνή, ξύλινη επένδυση του χώρου, δρύινα δάπεδα, ράμπες για πρόσβαση ΑμεΑ, πλήρης ανακαίνιση της εισόδου και του φουαγιέ, νέος σύγχρονος ηχητικός και φωτιστικός εξοπλισμός, ειδικός κλιματισμός για θέατρα και άλλα πολλά που θα μετατρέψουν το «Μελίνα Μερκούρη» σε ένα μοντέρνο και πανέμορφο χώρο για εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και προβολή ταινιών.

Σε λίγους μήνες η πόλη μας θα έχει το δημοτικό κινηματογράφο - θέατρο που της αξίζει, έναν πρότυπο χώρο παραστάσεων και εκδηλώσεων.

Συνεχίζουμε».