Ο απίθανος λόγος που ασφαλτοστρώνεται η μισή Γούναρη!

07-06-2018 18:30:38

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χτες το βράδυ στην οδό Γούναρη, στην Άνω Γλυφάδα.

Συγκεκριμένα, την ώρα που συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας εκτελούσαν έργα ασφαλτόστρωσης στον πολυσύχναστο δρόμο, στο κομμάτι από την Παπανδρέου μέχρι την Κύπρου, κατά τις βραδινές ώρες, μάλιστα, ώστε να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή όχληση για περιοίκους, οδηγούς και πεζούς, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, με τη συνοδεία δύο Αντιδημάρχων του, μετέβη στο εν λόγω σημείο προκειμένου να διακόψει τις εργασίες, με το πρόσχημα ότι η μισή πλευρά του δρόμου ανήκει στο Ελληνικό. Το αποκορύφωμα δε ήταν πως σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο κ. Κωνσταντάτος δεν αρκέστηκε να φωνασκεί και να διαμαρτύρεται, αλλά ξεκίνησε και να απειλεί τους υπαλλήλους του Δήμου Γλυφάδας με αυτόφωρο, ενώ δε δίστασε να καλέσει και την Αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκπρόσωποι της Τροχαίας και της Αστυνομίας που πήγαν στην οδό Γούναρη όταν εκλήθησαν, αποχώρησαν ύστερα από λίγη ώρα και αφού διαπίστωσαν πως υπήρχαν όλες οι νόμιμες άδειες.

Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου, όπως ενημέρωσε τους δημότες με μήνυμά του σήμερα, αναγκάζεται εκ των πραγμάτων και προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ των δύο όμορων Δήμων, να συνεχίσει την ασφαλτόστρωση της οδού Γούναρη μόνο στο κομμάτι που αυτή ανήκει στο Δήμο Γλυφάδας, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτό το παράξενο θέαμα του μισού ασφαλτοστρωμένου τμήματος της Γούναρη. Μία ασφαλτόστρωση, άλλωστε, την οποία όπως επισημαίνει ο κ. Παπανικολάου «κάνει διαχρονικά ο Δήμος Γλυφάδας στο συγκεκριμένο δρόμο, όποτε είναι απαραίτητο, με δικές του δαπάνες και χωρίς ποτέ να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό θέμα».

Ο κ. Παπανικολάου επεσήμανε ακόμη πως ο Δήμος Γλυφάδας είναι διατεθειμένος να συνεχίσει ολόκληρο το έργο με ίδιες δαπάνες και με την ευχή να πέσουν οι τόνοι από τη Δημοτική Αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης, ώστε να πάψει να υφίσταται αυτό το περίεργο και συνάμα επικίνδυνο για πεζούς και οδηγούς θέαμα, που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ότι ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης προσέφυγε στα δικαστήρια για θέματα ορίων ήδη με το Δήμο Αλίμου και φαίνεται πως κάτι ανάλογο σκοπεύει να κάνει και τώρα με τον έτερο όμορο Δήμο Γλυφάδας.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, με μήνυμά του προέβη σε απρεπείς χαρακτηρισμούς κατά του Δημάρχου Γλυφάδας, κου Γιώργου Παπανικολάου, αποκαλώντας τον, μεταξύ άλλων, «κομματάρχη» και «μεγαλοτσιφλικά», ενώ υποστήριξε πως έπρεπε ο Δήμος Γλυφάδας να ζητήσει την άδεια του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης προκειμένου να προβεί στην ασφαλτόστρωση και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας της οδού Γούναρη.