Ο ανθισμένος ποδηλατόδρομος στο Γκολφ Γλυφάδας

11-04-2018 16:15:30

Μια έκπληξη περιμένει τους κατοίκους και επισκέπτες της Γλυφάδας που θα περάσουν από τις οδούς Κανάρη, Μιαούλη και τους υπόλοιπους δρόμους περιμετρικά του γηπέδου Γκολφ. Οι κουτσουπιές που φύτεψε πέρυσι ο Δήμος Γλυφάδας άνθισαν, δημιουργώντας ένα μοναδικό αστικό τοπίο, που θυμίζει ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.

Η Δημοτική Αρχή Γλυφάδας ήδη από το 2016 είχε μεριμνήσει για την αντικατάσταση στην περίφραξη των εγκαταστάσεων του Γκολφ, καθώς η παλιά είχε καταστεί ακατάλληλη. Έτσι, τοποθέτησε ένα νέο, σύγχρονο και μεγαλύτερο σε ύψος δικτυωτό γαλβανισμένο σύρμα, με πλαστικοποίηση, σε όλο το μήκος της περίφραξης του Γκολφ.

Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί, καθώς δημιουργήθηκαν ασφαλείς και μοντέρνοι πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι περιμετρικά του γηπέδου, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και γενικά οι δημότες της Γλυφάδας, να μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους με ξεγνοιασιά και ασφάλεια, αλλά και να γυμνάζονται κιόλας. Παράλληλα, φυτεύτηκαν και πολλά δέντρα, κυρίως κουτσουπιές, δημιουργώντας ένα υπέροχο θέαμα για τους επισκέπτες.

O Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, με δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καλημέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά από το Γκολφ της Γλυφάδας! Αυτό που βλέπετε δεν είναι εικόνα από κάποιο πάρκο του Λονδίνου ή της Νέας Υόρκης, αλλά πρόκειται για τον κατάφυτο χώρο περιπάτου και ποδηλάτου, που οραματιστήκαμε και δημιουργήσαμε περιμετρικά της έκτασης του γηπέδου Γκολφ. Κάθε κομμάτι δαπέδου που βάλαμε, κάθε κουτσουπιά που φυτέψαμε, κάθε παρέμβαση που κάναμε, είναι ένα μικρό κομμάτι στο μεγάλο ψηφιδωτό που μπορείτε να απολαύσετε τώρα την άνοιξη στη Γλυφάδα μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι για αυτό το μοναδικό για τα δεδομένα της Αττικής πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο. Συνεχίζουμε».