Νέος παιδότοπος στα σκαριά στη Γλυφάδα

02-04-2018 12:27:22

Μια πασχαλινή έκπληξη ετοιμάζει ο Δήμος Γλυφάδας για τα μικρά παιδιά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα ανοίξει μία ακόμα καινούργια παιδική χαρά! Η νέα παιδική χαρά στην οδό Παλμύρας, στο ύψος της Βέμπο, σχεδιάζεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, αναβαθμίζοντας την περιοχή και προσφέροντας ένα χώρο ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού.

Πρόκειται για μία ολοκληρωτική ανάπλαση και ανακατασκευή υψηλών προδιαγραφών σε ένα μέχρι τώρα μη λειτουργικό χώρο, όπου, πλέον, θα τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Μέσα στο χώρο της παιδικής χαράς τοποθετούνται ολοκαίνουργια παιχνίδια, όπως τσουλήθρες, κούνιες κ.τ.λ., ενώ θα υπάρχει και τεχνητός χλοοτάπητας και δάπεδο ασφαλείας για τα παιδιά που παίζουν, ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί. Επίσης, τα συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας ήδη τοποθετούν στο χώρο νέες σύγχρονες λάμπες φωτισμού και παγκάκια εντός και εκτός της παιδικής χαράς, όπως επίσης και δέντρα (κουκουναριές κ.ά.) περιμετρικά του πάρκου.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της παιδικής χαράς ο Δήμος Γλυφάδας μεριμνά για την ανάπλαση της ευρύτερης γειτονιάς, καθώς εξωτερικά του πάρκου αντικαθίστανται οι παλιές και φθαρμένες πλάκες πεζοδρομίου από νέες με σύγχρονα οικοδομικά υλικά και συγκεκριμένα κυβόλιθους, ενώ μέσα στο προσεχές διάστημα θα τοποθετηθούν και υπαίθρια όργανα γυμναστικής παράπλευρα, για όσους Γλυφαδιώτες - και μη - επιθυμούν να ασκηθούν.