Νέο κοιμητήριο στο Δήμο Γλυφάδας μετά από αναμονή δεκαετιών

13-07-2018 16:46:11

Ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, που απασχολούσε εδώ και δεκαετίες τους δημότες της Γλυφάδας, βαίνει οριστικά προς επίλυση. Το έργο του νέου δημοτικού κοιμητηρίου Γλυφάδας ολοκληρώνεται και θα είναι σε λειτουργία το φθινόπωρο.

Το νέο νεκροταφείο βρίσκεται εντός των ορίων των εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άνω Γλυφάδα, όπου στεγάζεται εδώ και δεκαετίες το Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ), στο τέρμα της οδού Μικράς Ασίας, σε ένα σημείο όπου δε δημιουργείται όχληση, καθώς το πιο κοντινό σπίτι απέχει 1,5 χιλιόμετρο.

Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει ήδη από το φθινόπωρο του 2014 και το Δεκέμβρη του ίδιου έτους ψηφίστηκε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία παραχωρήθηκε έκταση 42 στρεμμάτων, προκειμένου να κατασκευαστεί το νέο κοιμητήριο, ενώ, παράλληλα, παραχωρήθηκαν περίπου 8 στρέμματα συνολικά για την κατασκευή δρόμου.

Στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή Γλυφάδας με σεβασμό στο περιβάλλον συνέταξε τις απαραίτητες τεχνικές μελέτες για την εκκίνηση και για την ολοκλήρωση του σπουδαίου αυτού έργου και επίσης κατασκεύασε νέα περιμετρική οδό, με φωτισμό και με περίφραξη, ώστε να εξασφαλίζεται η ανεξάρτητη πρόσβαση στο νέο δημοτικό κοιμητήριο, καθώς και τα απαιτούμενα υδραυλικά έργα για την απορροή των όμβριων υδάτων.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου, αναφέρθηκε στο έργο αυτό, τονίζοντας, χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, πως «πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο κρίσιμο έργο της Δημοτικής Αρχής Γλυφάδας, ένα έργο που χρειάστηκε να γίνουν τεράστιες προσπάθειες για να υλοποιηθεί και που παρέμενε άλυτο, ταλαιπωρώντας επί δεκαετίες την τοπική κοινωνία».

Επίσης ο κ. Παπανικολάου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Πολεμική Αεροπορία και όλους εκείνους που συνέβαλαν, ώστε το μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα της πόλης να λυθεί οριστικά, ενώ, παράλληλα είπε πως «μέσα στο φθινόπωρο το νέο δημοτικό κοιμητήριο Γλυφάδας θα είναι σε λειτουργία και θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση με λεπτομέρειες για τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού».