Νέες εκπλήξεις στην παραλία Γλυφάδας

30-05-2018 12:01:09

Νέες εκπλήξεις στην παραλία της Γλυφάδας προανήγγειλε με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους δύο νέους παιδότοπους που θα είναι έτοιμοι μέσα στον Ιούνιο, όπως επίσης και στον ποδηλατόδρομο και στον πεζόδρομο που σύντομα θα δώσουν άλλη πνοή στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο κος Παπανικολάου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το καλοκαίρι έφτασε και ειδικά φέτος η παραλία της Γλυφάδας μας θα είναι καλύτερη από ποτέ!

Με πυρετώδεις ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες τοποθετούμε ομπρέλες, αποδυτήρια και ντουζιέρες, καθαρίζουμε με ειδικά μηχανήματα την ακτή και προσθέτουμε νέα άμμο όπου χρειάζεται μαζί με ξύλινους διαδρόμους, ετοιμάζουμε την πρότυπη εγκατάσταση Seatrac για τα ΑΜΕΑ (πρώτη πανελλαδικά σε χρήση το 2017!), περιποιούμαστε τα δέντρα που φυτέψαμε πέρυσι, κάνουμε μια σειρά από εργασίες ώστε η παραλία της πόλης μας κυριολεκτικά να λάμπει. Οι εκατοντάδες κουκουναριές που έχουμε φυτέψει - σε πείσμα όσων έλεγαν ότι δεν θα πιάσουν - δημιουργούν φέτος ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

Βραβευμένη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με γαλάζια σημαία, η ακτογραμμή της Γλυφάδας παραμένει κόσμημα για την Αττική και φυσικά όλες οι δημοτικές παραλίες μας είναι ελεύθερες και ανοιχτές στο κοινό. Η περσινή θαλάσσια ρύπανση μας πείσμωσε ακόμα περισσότερο, για να ξεπεράσουμε και το μεγάλο αυτό εμπόδιο - και το καταφέραμε!

Οι παρεμβάσεις μας δε σταματούν εδώ. Δύο νέοι παιδότοποι θα είναι έτοιμοι μέχρι τέλος Ιουνίου στην παραλία μας, ενώ σύντομα δημιουργούμε ποδηλατόδρομο, καινούργιο πεζόδρομο για περίπατο και προχωράμε παράλληλα σε ασφαλτόστρωση της Διαδόχου Παύλου και σε άλλες προγραμματισμένες παρεμβάσεις όπως πρόσθετο φωτισμό με λάμπες LED.

Καλό τριήμερο να έχουμε και καλές βουτιές σε όλες και σε όλους!

Συνεχίζουμε».