Νέα εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Γλυφάδας

06-12-2017 15:03:38

Την έβδομη εθελοντική αιμοδοσία μέσα στα τελευταία τρία χρόνια διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας, για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, από τις 10:30 π.μ. έως και τη 1 μ.μ., στο Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15), σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.

Η Τράπεζα Αίματος δημιουργήθηκε από τη Δημοτική Αρχή Γλυφάδας, στις 3 Οκτωβρίου 2014, για τις ανάγκες των δημοτών. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή για την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και των υποδομών της πόλης, αλλά και για την ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος.

Σκοπός της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Γλυφάδας είναι:

1. Η δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των δημοτών της Γλυφάδας.

2. Η παροχή βοήθειας για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των δημοτών, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησής τους από τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.

3. Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στην τοπική κοινότητα.

Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται σε επείγοντα περιστατικά ή σε περιστατικά που χρήζουν μεγάλης ποσότητας αίματος, με προτεραιότητα σε α.) πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, β.) νεφροπαθείς, γ.) αιμορροφιλικούς, δ.) άτομα χωρίς συγγενικό περιβάλλον και ε.) περιστατικά που αφορούν σε παιδιά έως και 18 ετών.