Μεταφέρεται το Β' ΚΕΠ Γλυφάδας

21-05-2018 16:36:12

Σε νέες εγκαταστάσεις θα λειτουργεί το B’ ΚΕΠ Γλυφάδας, που είχε πρόσφατα μεταφερθεί επί της οδού Γούναρη. Έτσι, στο εξής οι πολίτες θα εξυπηρετούνται στο νέο ΚΕΠ, επί της οδού Διαδόχου Παύλου 42, στο χώρο όπου παλαιότερα στεγαζόταν η Δημοτική Αστυνομία.

Πρόκειται για έναν πρότυπο χώρο, δίπλα στο παλιό δημαρχείο, με άνετη στάθμευση και λειτουργικούς χώρους, που αναδιαμορφώθηκε πλήρως από το Δήμο Γλυφάδας.

Έτσι, ο Δήμος Γλυφάδας, πλέον διαθέτει Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών για πρώτη φορά τόσο στην άνω όσο και στην κάτω Γλυφάδα.

Το ΚΕΠ που είχε δημιουργήσει ο Δήμος στη Γούναρη 199 (εκεί όπου παλιά ήταν τα Sprider) και εγκαινίασε προ μηνών έπεσε θύμα μιας τουλάχιστον αξιοπερίεργης συμπεριφοράς δημοτικών υπαλλήλων, που γεννά πολλά ερωτηματικά.

Ειδικότερα, η πολεοδομία της Γλυφάδας ήταν εκείνη που διέταξε τη σφράγιση του νέου ΚΕΠ της Γλυφάδας, που μόλις πρόσφατα μεταφέρθηκε σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις - κόσμημα για όλη την Αττική! Γιατί το έκανε αυτό; Γιατί έλαβε όπως μαθαίνουμε καταγγελία από τον κ. Ζέππο, που είναι ο ιδιοκτήτης του προηγούμενου κτηρίου από το οποίο έφυγε το ΚΕΠ! Και με αστραπιαίους ρυθμούς (γιατί άραγε;...) η ίδια η πολεοδομία της Γλυφάδας κινήθηκε και ζήτησε να κλείσει το υπερσύγχρονο ΚΕΠ.

Γιατί είχε αποφασίσει η δημοτική αρχή της Γλυφάδας τη μετακόμιση από την Επιδαύρου στη Γούναρη; Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από εκεί που έδινε ο Δήμος Γλυφάδας περίπου 17.000 ευρώ το μήνα για ένα δυσλειτουργικό και ακατάλληλο κατάστημα (στην οδό Επιδαύρου) - που λειτούργησε ως ΚΕΠ επί 5 χρόνια χωρίς ουδέποτε να αδειοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών! - μετά τη μετακόμιση έδινε περίπου 6.500 ευρώ το μήνα.

Και αυτό το μικρότερο ποσό για ένα πολύ μεγαλύτερο, σαφώς πιο σύγχρονο και πιο λειτουργικό κτήριο, με πρόσβαση για ΑΜΕΑ και όλες τις απαραίτητες υποδομές (στην οδό Γούναρη). Έπραξε δηλαδή ό,τι ακριβώς επιτάσσει η χρηστή διοίκηση και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Το νέο ΚΕΠ της Γούναρη είχε πάρει έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών και τηρούσε όλους τους όρους της νομιμότητας.

Η πολεοδομία, ξαφνιάζοντας τους πάντες, υποστήριξε ότι η περιοχή όπου μεταφέρθηκε το ΚΕΠ είναι αμιγούς κατοικίας (!) και έβγαλε «φιρμάνι» να σφραγιστεί. Ούτε την άποψη του αρμόδιου υπουργείου περίμενε, ούτε για τις συνέπειες για την ομαλή εξυπηρέτηση των δημοτών ενδιαφέρθηκε... Θα επανέλθουμε με ρεπορτάζ για τα πραγματικά κίνητρα και το υπόβαθρο αυτής της πράξης.