Μειώνει τα δημοτικά τέλη για όλους ο Δήμος Γλυφάδας!

29-09-2017 21:02:34

Στην αποκάλυψη ότι ο Δήμος Γλυφάδας θα μειώσει οριζόντια τα δημοτικά τέλη προχώρησε ο Δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Παπανικολάου, μιλώντας στο Kontra Channel χθες το βράδυ.

«Καταφέραμε από το 2014 μέχρι και σήμερα να διπλασιάσουμε σχεδόν τα ταμειακά μας διαθέσιμα, με πολύ κόπο και με τεράστια προσπάθεια. Τα 13 εκατομμύρια που είχαμε το Σεπτέμβρη του ’14, αυτήν τη στιγμή τα έχουμε κάνει 24 και καλώς εχόντων των πραγμάτων, εφόσον ψηφιστεί η εισήγησή μας όσον αφορά στον προϋπολογισμό, που πιστεύω θα ψηφιστεί, του χρόνου θα μειώσουμε και τα δημοτικά τέλη κατά 10% για όλους», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του Μάκη Κουρή.

«Αυτή η αύξηση από πού προήλθε», ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος απάντησε: «Από εξορθολογισμό δαπανών, από σωστή και συνετή διαχείριση, νοικοκύρεμα σε συγκεκριμένες διαδικασίες του Δήμου και ασφαλώς μεγάλη προσπάθεια στον τομέα των εσόδων. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Κάναμε διασταυρώσεις από το ΤΑΠ το δικό μας, τη λίστα που έχουμε δηλαδή στο Δήμο με τα ακίνητα, με τη βάση της ΔΕΗ. Αυτά θα έπρεπε να είναι αυτομάτως αλληλένδετα, δεν είναι όμως, όταν γίνονται, δηλαδή, μεταβολές στα τετραγωνικά. Από αυτές τις διασταυρώσεις που κάναμε με πολύ κόπο και με πολλή προσπάθεια σε ένα χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους, εντοπίσαμε ένα εκατομμύριο τετραγωνικά που δε φαίνονταν στους λογαριασμούς! Έγινε διόρθωση. Ο καθένας ξέρει ποια τετραγωνικά έχει. Δεν έφταιγε πάντα ο πολίτης, πολλές φορές γινόταν μια μεταβολή από εργοταξιακό ρεύμα σε κανονικό ρεύμα ή υπήρχε οποιαδήποτε αλλαγή σε κάποιο ακίνητο και έφταιγε η μία υπηρεσία που δεν επικοινωνούσε με την άλλη. Αυτό και μόνο ως παράδειγμα δίνει κάθε χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο πάγιο ανταποδοτικό έσοδο στο Δήμο».