Μεγάλη συμμετοχή στη ΝΔ Γλυφάδας - ποιοι εξελέγησαν

14-05-2018 11:33:41

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν χτες στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, που εξελίχθηκαν σε μια μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας. Όπως σημειώνουν παλαιότερα στελέχη της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, ποτέ στο παρελθόν δεν είχε σημειωθεί τέτοια συμμετοχή σε αντίστοιχη διαδικασία, η οποία μάλιστα έγινε σε κλίμα κόσμιο και πολιτισμένο.

Συγκεκριμένα, σχεδόν 3.000 "γαλάζια" μέλη προσήλθαν στο εκλογικό κέντρο και ψήφισαν Πρόεδρο και μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Γλυφάδας, Πρόεδρο και μέλη της Β2 Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας και συνέδρους για το επόμενο τακτικό συνέδριο του κόμματος. Πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ προσέλευσης κόσμου για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στη Γλυφάδα, καθώς, ενδεικτικά, στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία, το 2016, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν περίπου 1.500.

Πανελλαδικά στις εσωκομματικές εκλογές της κεντροδεξιάς παράτασης, που διεξήχθησαν χθες, συμμετείχαν 155.000 πολίτες, 2.500 εθελοντές και περισσότεροι από 8.000 υποψήφιοι για τις θέσεις των εκπροσώπων.

Όσον αφορά στους εκλεγέντες για τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Γλυφάδας, πρόεδρος εξελέγη πανηγυρικά ο Παναγιώτης Σκαλτσάς. Στα μέλη πρώτος εξελέγη ο Τσιώλης Νικόλαος και τον ακολούθησαν σε σταυρούς οι: Δουδέσης Πέτρος, Κουρουπάκη-Πρόκοβα Δανάη, Νικάκης Βασίλειος, Λάμπρου Κωνσταντίνος, Βεμβέτσος Βασίλειος, Γιακουμάκης Σταύρος, Μπαλτούνα Δήμητρα, Πιερρακάκου Ειρήνη, με πρώτο αναπληρωτή τον Κυριακούλη Ευάγγελο.

Σχετικά με τα αποτελέσματα της Β2 Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας, Πρόεδρος εξελέγη με σημαντική διαφορά, έχοντας λάβει περίπου 1.900 ψήφους, ο Σπύρου Αλέξανδρος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εξελέγησαν στη Νομαρχιακή Επιτροπή και οι Γλυφαδιώτες Θωμαΐδης Αναστάσιος και Παπαδόπουλος Συμεών.

Τέλος, σχετικά με τους συνέδρους του κόμματος, σημειώνεται πως ο Νίκος Παπάζογλου συγκέντρωσε μακράν του δεύτερου τις περισσότερες ψήφους. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα για τα αποτελέσματα.