Ξημερώνει η «Κόκκινη Κυριακή» στην Άνω Γλυφάδα

16-12-2017 21:59:40

Πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά, το πρώτο μέρος του εορταστικού διημέρου που τείνει να γίνει παράδοση στη Γλυφάδα , με την «Κόκκινη Νύχτα» να μην έχει την εξέλιξη που όλοι περίμεναν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που ανάγκασαν τους διοργανωτές να ακυρώσουν το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των συναυλιών της Έλλης Κοκκίνου και του Χρήστου Χολίδη. Η συνέχεια δίνεται το πρωί της Κυριακής, με την «Κόκκινη Κυριακή», για πρώτη φορά, στην Άνω Γλυφάδα, στην Τερψιθέα, να «περιμένει» τον κόσμο να γεμίσει τους δρόμους και να επισκεφτεί τα καταστήματα της περιοχής.

Παρ’ όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πλήθος κόσμου, δημοτών της Γλυφάδας και όχι μόνο, κατέβηκε στους δρόμους της Γλυφάδας και είχε την ευκαιρία να απολαύσει κάποια από τα «χάπενινγκς» και τις εκπλήξεις, όπως χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, που προσέφεραν ο Δήμος Γλυφάδας και ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας. Άγιοι Βασίληδες, καλικάντζαροι, μασκότ, παιδικοί ήρωες, ξωτικά, τυμπανιστές, άμαξες με άλογα κ.ά. περιφέρονταν στους δρόμους της Γλυφάδας, διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους και μοιράζοντας χαμόγελα, ενώ η Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Γλυφάδας έπαιζε μουσική στην Πλατεία Εσπερίδων.

Στη συνέχεια, όμως, λόγω της έντονης επιδείνωσης του καιρού, με τη μεγάλη βροχόπτωση και το δυνατό αέρα, για λόγους ασφαλείας, κυρίως, ακυρώθηκαν οι συναυλίες που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν, παρά τις μεγάλες προσπάθειες των επιτελείων του Δήμου Γλυφάδας και του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας, που έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και με υπομονή περίμεναν μήπως γίνουν πιο ευνοϊκές και οι καιρικές συνθήκες, κάτι που δε συνέβη ποτέ.

Με μήνυμά του, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, αναφέρθηκε στις αντιξοότητες που οδήγησαν στη ματαίωση αυτής της μεγάλης χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης και κάλεσε τον κόσμο, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, να δώσει, αύριο, το δυναμικό «παρών» στην «Κόκκινη Κυριακή», από τις 12:00 έως και τις 18:00, για πρώτη φορά, στην Τερψιθέα, στην Άνω Γλυφάδα. Χαρακτηριστικά, ο κ. Παπανικολάου, ανέφερε: «Ο καιρός σήμερα δε μας διευκόλυνε και υποχρεωνόμαστε, τελικά, για λόγους ασφαλείας, να αναβάλουμε τις συναυλίες και κάποιες από τις δραστηριότητες της φετινής «Κόκκινης Νύχτας» στην πόλη μας. Παρά τις δυσκολίες, όμως, εμείς και σήμερα «we did it our way». Και η αλήθεια είναι ότι, παρά τη βροχή, η χριστουγεννιάτικη διάθεσή μας παραμένει στο «κόκκινο». Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους εργαστήκαμε για τη σημερινή γιορτή. Σας περιμένουμε αύριο - καιρού επιτρέποντος - στην «Κόκκινη Κυριακή», στην Άνω Γλυφάδα. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!».