Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γλυφάδας

04-06-2018 15:32:34

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Γλυφάδας και με μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Γλυφάδας, Αναστασία Αργυροπούλου, ενημερώνει τους δημότες της Γλυφάδας για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω των συγκεκριμένων δομών.

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι μια νέα κοινωνική δομή που αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει αφενός στην υποδοχή και στην ενημέρωση των πολιτών, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αφετέρου στην υποστήριξή τους με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, παράλληλα με τη συνεργασία που αναπτύσσει με τις λοιπές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου Γλυφάδας.

Αναλυτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι οι εξής:

Οι υπηρεσίες του Κέντρου κινούνται σε τρείς άξονες:

Α.) Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών.

Β.) Συνεργασία με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας.

Γ.) Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Ωφελούμενος πληθυσμός:

-Πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Γλυφάδας.

-Ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

-Άτομα ή οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

-Άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού.

-Γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γλυφάδας λειτουργεί στη διεύθυνση: Καραϊσκάκη 34 και Τσιτσάνη, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 8 π.μ. έως και τις 4 μ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το γραφείο στελεχώνουν δύο κοινωνικοί λειτουργοί και ένας ψυχολόγος, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθυνθούν στο τηλέφωνο: 2109647021 και στο e-mail: kkoinotitas@glyfada.gr.