Ξεκίνησε η συγκομιδή ελιών από το Δήμο Γλυφάδας

05-11-2017 20:45:34

Στην Άνω Γλυφάδα και συγκεκριμένα, στη διασταύρωση των οδών Προποντίδος και Αγίου Νεκταρίου, ξεκίνησε από τη Δημοτική Αρχή Γλυφάδας η διαδικασία συγκομιδής ελιών, με σκοπό την παραγωγή ελαιόλαδου, το οποίο θα διανεμηθεί από το κοινωνικό παντοπωλείο Γλυφάδας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Η διαδικασία του μαζέματος ελιών πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και τείνει να γίνει παράδοση.

Στον υπαίθριο χώρο που βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού, το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο Αντιδήμαρχος Πόλης και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γλυφάδας, Δημήτρης Αγγελάτος, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού Δήμου Γλυφάδας, Στέλιος Θεοδοσόπουλος, εθελοντές και υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Γλυφάδας, αλλά και δημότες.

Επίσης, παρευρέθηκε και συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, από την εκπομπή του Νίκου Μάνεση «Σαββατοκύριακο με το Μάνεση», όπου έκαναν δηλώσεις ο Δήμαρχος Γλυφάδας και εθελοντές του δήμου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε: «Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με όλη μας την αγάπη, μαζεύουμε τις ελιές από τους κοινόχρηστους χώρους που έχουμε και φτιάχνουμε το λάδι για αυτούς που το χρειάζονται. Φέτος είναι καλή χρονιά για το λάδι, υπάρχουν πολλές ελιές και ευελπιστούμε ότι θα φτάσουμε τους δύο τόνους. Είναι εξαιρετικής ποιότητας το λάδι που βγάζουμε, το έχουμε μετρήσει και τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον, από τις προηγούμενες φορές, έχουμε κλαδέψει κιόλας τις ελιές και είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα φέτος και είναι οι νέες ρίζες ελιάς, που για κάποιο λόγο είναι πάρα πολλές στην πόλη μας, στα πεζοδρόμια, σε χώρους όπως αυτός εδώ στις παρυφές του Υμηττού και σε πάρα πολλές πλατείες. Έχουμε πάρα πολλές ρίζες στην πόλη μας και έτσι, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, κάνουμε αυτό που βλέπετε με πολλή αγάπη. Είναι και αυτό σημείο των καιρών και έτσι ξεκινήσαμε για να μην πάνε χαμένες τόσες ελιές, πλέον, όμως, το κάναμε παράδοση. Και αυτό το κατορθώνουμε κάθε χρόνο με πολλούς εθελοντές, οι οποίοι, πλέον, από μόνοι τους μας ρωτάνε κάθε χρόνο πότε ξεκινάμε το μάζεμα ελιών για να έρθουν να συνδράμουν. Έτσι, όπως βλέπετε, έχουμε ξεκινήσει από σήμερα και αυτό θα κάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, δηλαδή. Πλέον, μετά από τέσσερα χρόνια, έχουν προστεθεί κι άλλοι πολλοί εθελοντές, ακόμα και σχολεία που έρχονται και βοηθούν, έχουμε πάρει δικά μας μηχανήματα, δίχτυα, γεννήτριες κ.τ.λ., έχουμε γίνει, πλέον, επιπέδου παραγωγή. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, ξέρετε ότι το ελαιόλαδο είναι το πιο υγιεινό διατροφικό προϊόν και για τη μεσογειακή διατροφή, ειδικά και πρέπει όχι μόνο να το χρησιμοποιούμε, αλλά και να το τονίζουμε και να το προβάλλουμε και να τιμάμε έτσι τη χώρα μας. Όποιος εθελοντής έρθει, όποιος έχει τη διάθεση να προσφέρει εθελοντικά σε αυτήν την προσπάθεια, θα τον υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά. Ευχαριστούμε κι εσάς που μας βοηθάτε να προβάλουμε αυτήν την προσπάθεια».

Παράλληλα, ο εθελοντής του Δήμου Γλυφάδας και ένας από τους πρωτεργάτες στη διαδικασία συγκομιδής ελιών όλα αυτά τα χρόνια, Σταύρος Γιακουμάκης, πρότεινε η ίδια διαδικασία να ακολουθηθεί και για άλλους καρπούς από δέντρα σε υπαίθριους χώρους που μένουν ανεκμετάλλευτοι και θα μπορούσαν να συλλεχθούν και να διανεμηθούν σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Η συνέχεια θα δοθεί αύριο το πρωί στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στη Γλυφάδα, ενώ υπενθυμίζουμε ότι όσοι επιθυμούν να δηλώσουν εθελοντικά συμμετοχή και να βοηθήσουν στη συγκομιδή, αλλά και να ενημερωθούν για τις ακριβείς ώρες και ημέρες, μπορούν να επικοινωνούν στο πενταψήφιο τηλέφωνο του Δήμου Γλυφάδας, 15464 ή να συμπληρώνουν τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα του Δήμου.