Ξεφάντωμα στο καρναβάλι της Γλυφάδας

18-02-2018 18:54:32

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άνω Γλυφάδα και το φετινό καρναβάλι, στο οποίο για μία ακόμη χρονιά οι κάτοικοι της Γλυφάδας και όχι μόνο που παρευρέθηκαν και συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να ξεφαντώσουν και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που προετοίμασε ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας, με πολύ μεράκι κατά τη διάρκεια όλων των τελευταίων ημερών, έδωσε το παρών μεγάλο πλήθος κόσμου και σε συνδυασμό με τις άριστες καιρικές συνθήκες, το αποτέλεσμα ήταν σίγουρα ικανοποιητικό.

Μικροί και μεγάλοι, φορώντας τις αποκριάτικες στολές τους, είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να χορέψουν με τα καρναβαλικά τραγούδια που ακούγονταν από τα ηχεία που είχαν στηθεί κατά μήκος της οδού Γούναρη, ενώ η αποκριάτικη παρέλαση ξεκίνησε από το ύψος της οδού Ανθέων, με το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου να προπορεύεται και να ακολουθεί το τρενάκι του Δήμου, γεμάτο ζωγράφους και χρώματα από τα νηπιαγωγεία της Γλυφάδας, τα υπόλοιπα άρματα και οι ομάδες των καρναβαλιστών.

Στη συνέχεια, την καρναβαλική πομπή ακολούθησαν μαθητές από τα Δημοτικά, που παρουσίασαν με αποκριάτικη διάθεση ταινίες κινουμένων σχεδίων και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, που παρουσίασαν θεματικά δημοφιλείς ταινίες του ξένου κινηματογράφου.

Η παρέλαση από περίπου 1.000 μαθητές (30 περίπου ομάδες καρναβαλιστών) κατέληξε, μέσω της οδού Ακροκορίνθου, στην Πλατεία Μακεδονίας, όπου και πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου, η κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Κατόπιν, στην ειδική εξέδρα που είχε στηθεί στο χώρο, ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, για να ξεκινήσει αμέσως μετά η συναυλία του γνωστού Έλληνα τραγουδιστή, Χρήστου Χολίδη, ο οποίος με τα πολλά ελληνικά τραγούδια που τραγούδησε απογείωσε το κέφι της εκδήλωσης, κάνοντας μικρούς και μεγάλους που είχαν κατακλύσει την περιοχή να χορεύουν και να διασκεδάζουν με την ψυχή τους.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Καλή σαρακοστή σε όλους! Ευχαριστώ θερμά τα επιτελεία του Δήμου Γλυφάδας, όλους τους εργαζόμενους που συνέβαλαν στο να φέρουμε εις πέρας τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, τους Αντιδημάρχους της Δημοτικής μας Αρχής, το ΚΑΠΠΑ, καθώς και την Πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας, κα Βλαχάκη για τη συμβολή τη δική της προσωπικά και της Ένωσης. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά αναβιώσαμε το καρναβάλι στην πόλη αμς, το οποίο πλέον έχει γίνει θεσμός για τη Γλυφάδα. Όλα φέτος πήγαν πάρα πολύ καλά και τα χαμόγελα των παιδιών είναι για εμάς η ανταμοιβή μας. Η αθρόα συμμετοχή όλων σας μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Όλοι μαζί και αύριο, στη θέση Πατητήρι, να πετάξουμε το χαρταετό και αν είναι το ίδιο ευνοϊκές και οι καιρικές συνθήκες, όπως και σήμερα, θα είναι και η αυριανή μια εξίσου επιτυχημένη διοργάνωση. Ευχαριστώ θερμά και το Χρήστο Χολίδη που μας κάνει την τιμή να βρίσκεται εδώ μαζί μας, σήμερα και να μας διασκεδάσει με τα τραγούδια του. Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά!».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Καθαρά Δευτέρα, ο Δήμος Γλυφάδας θα γιορτάσει μαζί με τους κατοίκους της Γλυφάδας τα Κούλουμα στη θέση Πατητήρι, στην Άνω Γλυφάδα, στους πρόποδες του Υμηττού, από τις 12 το μεσημέρι. Εκτός από το πέταγμα των χαρταετών και τα σαρακοστιανά εδέσματα που θα προσφερθούν, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι και συναυλία με την Ελένη Καρουσάκη και το Χάρη Ακριτίδη.