Η παρουσίαση αποτελεσμάτων του Τεστ Προσανατολισμού Γλυφάδας

20-03-2018 10:54:35

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας (Επαμεινώνδα και Αγίας Τριάδας) η παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων της πρωτοβουλίας που πήρε για πρώτη φορά ο Δήμος Γλυφάδας, όσον αφορά στα Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Στην εκδήλωση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη, ένα το πρωί και ένα το απόγευμα, παρευρέθηκαν περίπου 300 μαθητές της Α’ Λυκείου μαζί με τους γονείς τους για να δουν τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες, να μάθουν και να συζητήσουν για το μέλλον των σπουδών τους, ενώ στο χώρο υπήρχε μπουφές, όπου προσφέρονταν χυμοί, καφέδες και γλυκά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον κάθε μαθητή και στην κάθε μαθήτρια που συμμετείχαν στο τεστ δόθηκε ατομικός φάκελος με τα χαρακτηριστικά τους, τα αποτελέσματά τους και συμβουλές, όσον αφορά στα δυνατά τους σημεία που θα τους βοηθήσουν να επιλέξουν πεδίο εκπαίδευσης στην πορεία της μαθησιακής τους εκπαίδευσης.

Το παρών στη διάλεξη αυτή έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Γλυφάδας, Αναστασία Αργυροπούλου.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συνεργαστήκαμε με τους επιστήμονες που είναι ενώπιόν σας και ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν αυτά τα τεστ, ώστε να έχουμε τα πιο άρτια και ασφαλή συμπεράσματα. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στη Γλυφάδα και πλέον, θέλουμε να το καθιερώσουμε κάθε χρόνο, κρίνοντας και από τη μεγάλη συμμετοχή και προσέλευση που υπάρχει έως τώρα. Ευχαριστώ το Κέντρο Μαθησιακής Ανάπτυξης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και να θα ήθελα να τονίσω πως είναι η πρώτη φορά που διοργανώνουμε κάτι ανάλογο σε συνεργασία με επιστήμονες, γιατί σε αυτές τις εποχές που ζούμε καθετί που βοηθάει στις καθοριστικές επιλογές και αποφάσεις που θα πάρουμε μετέπειτα στη ζωή μας μόνο καλό μπορεί να προσφέρει. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αυτό που μου είπαν οι επιστήμονες, ότι για 17 παιδιά δε βγήκαν τελικά αποτελέσματα, λόγω των ανεπαρκών τους απαντήσεων και θα πρέπει να επαναλάβουν το τεστ, κάτι που δείχνει τη σοβαρότητα της όλης διαδικασίας. Αυτό το τεστ δεν είναι καθοριστικό για το μέλλον των παιδιών, απλά τα βοηθάει ώστε να επιλέξουν με καλύτερα κριτήρια και οι στόχοι τους για το μέλλον των σπουδών τους να μπουν σε καλύτερη ιεραρχία. Εμείς θεωρούμε ότι όλη αυτή η διαδικασία αξίζει τον κόπο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι και εσείς θα ωφεληθείτε πραγματικά. Μαζί με όλα όσα λαμβάνουν χώρα στο Δήμο μας, όλες οι νέες προσπάθειες της Δημοτικής μας Αρχής, όπως και αυτή, πιστεύουμε πως πρέπει να καθιερωθεί με τον τρόπο που αρμόζει στα παιδιά μας. Πιστεύω πως αξίζει τον κόπο οι μαθητές να πουν και σε φίλους και συμμαθητές τους που δεν έχουν δηλώσει ακόμα συμμετοχή, να έρθουν να το κάνουν, καθώς τα τεστ θα συνεχιστούν και στο προσεχές διάστημα. Καλές αποφάσεις και καλή δύναμη στα παιδιά και στους γονείς!».

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Αργυροπούλου, δήλωσε: «Συμμεριζόμαστε την αγωνία των μικρών παιδιών σχετικά με το ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσουν . Μέχρι στιγμής οι μαθητές έπαιρναν τη γνώμη των γονιών τους, αλλά, πλέον, τους δίνουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν και αυτό το εκπαιδευτικό εργαλείο, αυτό το έγκυρο τεστ, το οποίο δημιουργήθηκε με μεθοδολογική και σωστή προσέγγιση. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω το Κέντρο Μαθησιακής Ανάπτυξης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τη συνεργασία και την οργάνωση της όλης διαδικασίας και τους γονείς και τους μαθητές και να ευχηθώ στα μικρά παιδιά να ακολουθούν τους στόχους και τα όνειρά τους και να τα ξεπερνάνε».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία της κας Τηλιακού, Συμβούλου μαθησιακής ανάπτυξης και επαγγελματικού προσανατολισμού, η οποία ενημέρωσε το κοινό όσον αφορά στο τεστ και στην αξιοπιστία του, παραθέτοντας όλες τις παραμέτρους που λαμβάνονται υπόψη, ώστε να εξαχθούν τα ασφαλή συμπεράσματα που θα δώσουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές στον εκάστοτε μαθητή που έκανε το τεστ σχετικά με το μέλλον των μαθησιακών σπουδών που θα επιλέξει.