Η Γλυφάδα στις περιοχές με τις καλύτερα χωροθετημένες πινακίδες

29-04-2018 18:08:34

Η ερευνητική ομάδα «GeoCHOROS», του Εργαστηρίου Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή, κ. Γεώργιο Φώτη και ερευνήτρια την κα Σοφία Παπανίκα, πραγματοποίησε έρευνα, που θα δημοσιευτεί σύντομα, στους περισσότερους Δήμους του Λεκανοπεδίου Αττικής και στη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο την αξιολόγηση του δικτύου των πληροφοριακών πινακίδων, σε σχέση με τους προορισμούς στους οποίους αναφέρονται, αλλά και της επιτυχούς ή μη πληροφόρησης των πολιτών προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι περιοχές με τις καλύτερα χωροθετημένες πινακίδες είναι οι εξής: Γλυφάδα, αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», Ολυμπιακό Στάδιο, Κηφισιά, Ψυχικό, Αγ. Παρασκευή, Χολαργός οδ. Αχαρνών, Λ. Συγγρού, Καλλιθέα, Πειραιάς, οδ. Πειραιώς, Ραφήνα, Ν. Χαλκηδόνα, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Κόρινθος, Λαμία και Θεσσαλονίκη.

Στον αντίποδα, οι περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά κακών και πολύ κακών πινακίδων είναι: η περιοχή περιμετρικά των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Βασιλίσσης Αμαλίας, η περιοχή βόρεια της οδού Αλεξάνδρας, νότια της οδού Παλιγγενεσίας, δυτικά της οδού Φαναριωτών και ανατολικά της οδού Κόνιαρη και η περιοχή βόρεια της οδού Ιουλιανού, νότια της οδού Στουρνάρη, δυτικά της οδού Αχαρνών και ανατολικά της οδού Πατησίων.