Η Γλυφάδα γιόρτασε τα Κούλουμα

19-02-2018 17:33:30

Ο Δήμος Γλυφάδας γιόρτασε και φέτος τα Κούλουμα, με ένα εντυπωσιακό γλέντι που τα είχε όλα, άφθονο φαγητό και κρασί, ζωντανή μουσική και τραγούδια από την Ελένη Καρουσάκη και το Χάρη Ακριτίδη.

Στη θέση Πατητήρι, στους πρόποδες του Υμηττού, από τις 12 περίπου το μεσημέρι άρχισε να συρρέει κόσμος, μικροί και μεγάλοι, για να γιορτάσουν μαζί με τη Δημοτική Αρχή Γλυφάδας, τους εργαζομένους και το ΚΑΠΠΑ του Δήμου Γλυφάδας την Καθαρά Δευτέρα και να πετάξουν το χαρταετό τους. Πλούσια σαρακοστιανά εδέσματα περίμεναν τους επισκέπτες, παραδοσιακά δηλαδή, νηστίσιμα, φαγητά, όπως ντολμαδάκια, λαγάνες, ταραμοσαλάτες κ.τ.λ., ενώ δεν έλειψε και το κρασί από τα τραπέζια που ήταν έτοιμα από ώρα από το Δήμο Γλυφάδας προκειμένου να υποδεχτούν τους δημότες της Γλυφάδας που θέλησαν να περάσουν την Καθαρά Δευτέρα μαζί με τη Δημοτική Αρχή του τόπου τους.

Ο καιρός ήταν αρκετά ευνοϊκός, συννεφιασμένος, όμως ο αέρας βοήθησε στο να υψωθούν πολλοί χαρταετοί στον ουρανό της Γλυφάδας και έτσι οι γονείς, αλλά κυρίως τα παιδιά, να χαρούν και να απολαύσουν αυτό το παραδοσιακό ελληνικό έθιμο.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν περίπου χίλιοι δημότες της Γλυφάδας και όχι μόνο, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του ΚΑΠΠΑ Δήμου Γλυφάδας, ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, Σάκης Ιωαννίδης κ.ά.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανέφερε από τη σκηνή που είχε στηθεί στο χώρο ειδικά για την εκδήλωση και τη συναυλία, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Καλησπέρα σε όλους και σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας εδώ σήμερα, που επιλέξατε να γιορτάσετε τα Κούλουμα μαζί μας. Η δική σας συμμετοχή μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Πήραμε την απόφαση σήμερα να μην αλλάξουμε το χώρο της εκδήλωσης, γιατί υπήρχε και η εναλλακτική επιλογή να πάμε στο κλειστό γήπεδο της Τερψιθέας. Ξεκινάμε αμέσως το μουσικό πρόγραμμα με τους καλλιτέχνες μας, ώστε να προλάβουμε τη βροχή, αν τυχόν προκύψει αργότερα. Και φέτος καταθέσαμε την ψυχή μας, αρχικά, χτες, στο καρναβάλι και σήμερα, ώστε να είναι οι εκδηλώσεις του Δήμου Γλυφάδας όσο το δυνατόν άρτιες και καλά προετοιμασμένες. Ελπίζουμε να απολαμβάνετε τη διοργάνωση, τους νηστίσιμους μεζέδες, τα εδέσματα. Εμείς θέλουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί σήμερα την Καθαρά Δευτέρα εδώ στην πόλη μας, στο βουνό μας, με όση ζεστασιά θα είχαμε και στο σπιτικό μας, αυτό θέλουμε να νιώσετε και εσείς και να μην έχετε καθόλου ταλαιπωρία. Έχω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτήν την εκδήλωση και στο καρναβάλι χτες, τους Αντιδημάρχους μας, το ΚΑΠΠΑ του Δήμου Γλυφάδας, ευχαριστώ και τον πολιτευτή, Σάκη Ιωαννίδη, για την παρουσία του εδώ. Ευχαριστώ και τους εξαίρετους καλλιτέχνες που θα μας συντροφεύσουν με τα τραγούδια τους, την Ελένη Καρουσάκη και το Χάρη Ακριτίδη, ο οποίος, μάλιστα, είναι και Γλυφαδιώτης. Να είμαστε καλά και του χρόνου, καλή Σαρακοστή σε όλους, με υγεία και αγάπη και συνεχίζουμε!».