Για αυτό το λόγο έκλεισε το Μαριδάκι

29-10-2017 19:04:06

Ο Δήμος Γλυφάδας ανήρτησε ανακοίνωση έξω από το χώρο που στέγαζε μέχρι πρόσφατα το Μαριδάκι, το γνωστό ουζερί-τσιπουράδικο στην παραλία της Γλυφάδας. Με την ανακοίνωση αυτή - που επικολλήθηκε και έξω από το Ζέρβα - εξηγεί γιατί έκλεισαν τα δύο αυτά εστιατόρια και τι θα γίνει στη συνέχεια. Ιδού τι γράφει η ανακοίνωση του Δήμου:

"Το τελευταίο διάστημα δύο επιχειρήσεις εστίασης που βρίσκονται στη Γλυφάδα, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης μας, διέκοψαν τη λειτουργία τους. Πρόκειται το εστιατόριο-τουριστικό περίπτερο «Ζέρβας» (τον περασμένο Μάρτιο) και την ταβέρνα «Το Μαριδάκι» (τον Οκτώβριο). Ο Δήμος Γλυφάδας διευκρινίζει ότι δεν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη και δεν έχει καμία ανάμιξη στην εξέλιξη αυτή. Και οι δύο περιπτώσεις αφορούν σε διένεξη μεταξύ των εν λόγω επιχειρήσεων και της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), είτε λόγω τεράστιου όγκου ανεξόφλητων οφειλών και ανυπαρξία μισθωτικής σχέσης (περίπτωση Ζέρβα) είτε λόγω λήξης της μίσθωσης και έγγραφης συμφωνίας του μισθωτή με την ΕΤΑΔ να αποχωρήσει (Μαριδάκι).

Το «νοικοκύρεμα» της παραλίας μας, η αναβάθμιση και ανάπλαση του παραλιακού μας μετώπου είναι πρώτιστο μέλημα για τη δημοτική μας αρχή και έχουν γίνει πολλές ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή την τελευταία τριετία. Ενδεικτικά αναφέρουμε την πλήρη ανακαίνιση της πρώτης και της τρίτης μαρίνας, το γκρέμισμα του αυθαίρετου κτίσματος του εστιατορίου «Χρυσή Ακτή» και φυσικά τον καθαρισμό και τη συνολική αναβάθμιση της παραλίας που οδήγησε στο να βραβευτεί φέτος την άνοιξη για πρώτη φορά με γαλάζια σημαία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Γλυφάδας υποστηρίζει την άμεση διενέργεια νέας δημοπράτησης για τους χώρους αυτούς, ώστε σύντομα τα σημεία αυτά να αποκτήσουν και πάλι ζωή και η ακτογραμμή της Γλυφάδας να συνεχίσει την πορεία προς την ήπια ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον, τους νόμους και τους κανόνες."