«Γενέθλια» για τον υπερσύχρονο παιδικό σταθμό στον Άγιο Νικόλαο Γλυφάδας

30-11-2017 14:50:13

Κάτι παραπάνω από ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε ο νέος παιδικός σταθμός του Δήμου Γλυφάδας, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ο οποίος είχε εγκαινιαστεί πέρυσι από το Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου και φιλοξενεί, περίπου, 100 παιδιά.

Ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στη διασταύρωση των οδών Πανδώρας και Θεμιστοκλέους, σε διώροφο κτίριο που ανακαινίστηκε πλήρως, με μεγάλο αύλειο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για τον πρώτο παιδικό σταθμό που κατασκευάστηκε στην πόλη της Γλυφάδας μετά από δώδεκα χρόνια και ο οποίος πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας για μικρά παιδιά (σίτες, ειδικά πλέξιγκλας, μεμβράνες ασφαλείας στα τζάμια, κ.ά.). Παράλληλα, ο υπερσύγχρονος παιδικός σταθμός διαθέτει και φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας (LED), ασανσέρ, ολοκαίνουργιο εξοπλισμό επίπλων και παιχνιδιών, πέντε αίθουσες διδασκαλίας άνω των 30 τετραγωνικών κάθε μία και έναν πολυχώρο εκδηλώσεων. Η αυλή του παιδικού σταθμού είναι έκτασης περίπου μισού στρέμματος, στρωμένη με ειδικό χλοοτάπητα.

Υπενθυμίζουμε πως αποτέλεσμα αυτής της νέας εγκατάστασης και όχι μόνο, καθώς εγκαινιάστηκε πριν λίγους μήνες και άλλος παιδικός σταθμός στην περιοχή της Ευρυάλης, στην οδό Πύργου, αλλά και της ενίσχυσης σε προσωπικό, είναι ότι φέτος, για πρώτη φορά, 9 στα 10 νήπια (ποσοστό-ρεκόρ) που έκαναν αίτηση, έγιναν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Γλυφάδας.